Filip Adžić / - FILIP ADžIć
28/06/2022 u 12:47 h
Ana GajevićAna Gajević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Adžić: Uklanjanje zastave sa zgrade Opštine Nikšić nepotrebno, to je nastavak političkih igara

Adžić je naveo da se zastava ističe u skladu sa Zakonom o državnim simbolima, a dodao je da bi lično volio da se nalazi na svakom prikladnom prostoru

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić kazao je da je uklanjanje zastave sa zgrade Opštine Nikšić nepotrebno i vidi ga kao nastavak političkih igara.

Adžić je naveo da se zastava ističe u skladu sa Zakonom o državnim simbolima, a dodao je da bi lično volio da se nalazi na svakom prikladnom prostoru.

 - Uklanjanje zastave sa Opštine Nikšić je nepotrebno i vidim ga kao nastavak političkih igara. Konstantno nas guraju u podjele i onemogućavaju da se pomirimo - kazao je on na današnjoj sjednici.

Poslanik DPS-a Dragutin Papović upitao je Adžića kakav je njegov stav u vezi uklanjanja zastave sa Opštine Nikšić.

 - Okupatori nisu skidali zastave, a antidržavna vlast u Nikšiću skinula je zastavu sa opštine i oskrnavila je. Oni su i pokušali da oskrnave i proslavu 21. maja u Nikšiću. Obračunavaju se sa praznicima i sa zastavom - kazao je on.

Naglasio je i da je ovo protivzakonito kao i obrazloženje opštine.

 - Opštinska vlast je pokazala da ne poštuju ni državu ni državne simbole, kao da ne priznaje crnogorsku naciju. URA je postala saučesnik u ovome i da bude sluga Vučićevih sluga - rekao je Papović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 09:38