/ - CAMGOZ/ DRUŠTVENE MREŽE
30/08/2024 u 15:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Albanska alijansa pozdravlja izručenje Binalija Čamgoza

Čestitamo i pozdravljamo izručenje Binalija Čamgoza koji se nalazi na crvenoj listi Interpola traženih osoba, saopštili su iz Albanske alijanse.

Kako su kazali, Crna Gora ne treba da bude utočište za bilo kojeg bjegunca od pravde prijateljskih država, a posebno ne Republike Turske, koja je dokazani prijatelj Crne Gore, svih Albanaca i garant mira na Balkanu.

Binali Čamgoz izručen Turskoj

- Izručenjem, Crna Gora je pokazala povjerenje u pravosudni sistem Republike Turske i poštovanje prema njenom zdravstvenom sistemu, s kojim godinama sarađujemo. Prije svega, pokazala je povjerenje u dobre odnose između dvije države. Prethodni presedani neizručenja i saradnja sa ljudima sa one strane zakona iz Turske pokazao je slabost naše države i njenih organa reda, i time je Crna Gora bila na putu da postane sigurno utočište za ljude iz svijeta kriminala širom svijeta, koji su proširili svoj uticaj i na pripadnike organa reda i širili svoj uticaj sve do najviših organa vlasti - saopštili su iz Albanskog foruma, prenosi portal RTCG.

Uvjereni su, da su se Ministarstvo pravde i MUP striktno vodili zakonima i propisima o ekstradiciji stranih državljana, čime su, navode, dokazali funkcionisanje pravne države i pravedne države koja teži stabilnosti i razvoju u regionu i brzom uključivanju u EU.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 22:13