Alternativa / - ALTERNATIVA
30/08/2023 u 11:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Alternativa: Naša saznanja o formiranju Vlade predajemo tužilaštvu

Iz informacija koje imamo, iz komunikacije sa njom koje će sigurno biti dostupne javnosti blagovremeno, sumnjamo da postoje elementi korupcije u ovom procesu, tj. da se pritiscima pokušava izdejstvovati podrška ovoj Vladi, navode u saopštenju

Nakon objave teksta u našem listu da je poslanica sa liste Pokreta Evropa sad Jelena Nedović napustila Alternativu iz ove NVO su istakli da već tri dana nemaju komunikaciju sa Nedović, odnosno do momenta kada su objavili da ne podržavaju formiranje ove Vlade.

- Jasno smo rekli da ta Vlada nije odraz izborne volje građana. Iz informacija koje imamo, iz komunikacije sa njom koje će sigurno biti dostupne javnosti blagovremeno, sumnjamo da postoje elementi korupcije u ovom procesu, tj. da se pritiscima pokušava izdejstvovati podrška ovoj Vladi. Vjerujemo da će poslanica Jelena Nedović donijeti mudru odluku, te da neće posegnuti za nekim ličnim interesima da bi podržala ono protiv čega je do momenta glasanja imala jasan stav! Nadamo se da neće podržati ono što se protivi interesu naše organizacije, ističu iz Alternative.

Naveli su da će sve informacije koje posjeduje u vezi cjelokupnog procesa formiranja Vlade proslijediti nadležnom Tužilaštvu, da ono ocijeni da li tu ima elemenata korupcije.

- Ponovićemo, nama je potpuno neprihvatljiva opcija formiranja Vlade sa Bošnjačkog strankom, kao i sa još nekim partijama koje su činile izvršnu vlast sa DPS-om (o partijama sa kojima se još pregovaralo pisaćemo naknadno). Nadamo se da će političke elite koje čine novu većinu shvatiti da je svaki takav projekat u startu osuđen na propast. DPS je partija prošlosti i svaka saradnja sa njima pogubna je za političke partije koje tim projektima pristupe, zaključuju u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 10:32