Алтернатива Црна Гора / - Алтернатива ЦГ
28/09/2023 u 21:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Alternativa: PES-u prihvatljivija URA od ZBCG

Uslov ulaska URA u Vladu da zadrže MUP i Upravu policije, tvrde u Alternativi

Alternativa Crna Gora saopštila je za "Dan" da je na sinoćnom sastanku Pokreta za promjene vođena rasprava oko ulaska u 44. Vladu pokreta Za budućnost Crne Gore ili Građanski pokret URA. Kako se navodi u saopštenju, reovladalo je mišljenje da je URA trenutno prihvatljivija opcija za sastav vlade.

- Na sinoćnjem sastanku PES-ovog kruga poslanika vodila se žestoka rasprava da li u Vladu treba da udje URA ili ZBCG. Nije donesena konačna odluka po tom pitanju, ali je načelno prihvaćeno da je URA u ovom trenutku prihvatljiviji izbor, navodi se u saopštenju Alternativa Crna Gora. Iznenađujuće je to da smo juče i danas vidjeli oštre tonove nekih ljudi iz PES-a prema URA, dok sa druge strane razmatraju ulazak te opcije u Vladu - ističe se u saopštenju.

Podsjeća se da je PES donedavno bio kategoričan da ne želi URA u 44. Vladu.

- Ako se mi dobro sjećamo, prije svega par mjeseci PES je bio izričit da URA neće ući u Vladu. Alternativa Crna Gora ima pouzdane informacije da je uslov ulaska URA u Vladu da zadrže MUP i Upravu policije. Ako je to baš tako, onda se pitamo ko će odgovarati za katastrofalne rezultate u sektoru bezbjednosti?! Da li će MUP biti nagrada URA na najvećoj sramoti koja je obišla zemaljsku kuglu - kopanju tunela do depoa Višeg suda - navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 08:49