Andrej Milović / - FOTO: PRINTSKRIN
04/07/2024 u 12:21 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Andrej Milović na sjednici Vlade predložio vanredne parlamentarne izbore

Ministar pravde Andrej Milović zatražio je danas na sjednici Vlade da se otvori rasprava o skraćenju mandata Skupštini Crne Gore i raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, naglašavajući da trgovinu foteljama parlamentarne većine plaćaj Crna Gora i njen evropski put.

Milović je, kako saznaje portal "Dana", rekao da smatra da je to najbolje rješenje za nastalu političku krizu u Crnoj Gori.

On je rekao da kao pravnik i ministar ima posebnu obavezu da da pravni lijek za stanje u kojem se Crna Gora nalazi i put kojim je krenula.

On se obratio predsjedniku Vlade Milojku Spajiću, pozivajući se na član 55 Poslovnika Vlade, tražeći da se u dnevni red prve naredne sjednice uvrsti, kao posebnu tačku, raspravu o predlogu Vlade Skupštini za skraćenje mandata Skupštine Crne Gore, kako bi umjesto sadašnje manjinske vlade preko vanrednih parlamentarnih izbora došli do neupitno evropske, stabilne i pouzdane Vlade i parlamentarne većine koja je "neosporno evropska i državotvorna".

- Predlažem da otvorimo demokratsku i konstruktivnu raspravu o ovom predlogu, te da se o njemu izjasne članovi vlade glasanjem - kazao je Milović.

Milović je u svom izlaganju podsjetio na sve uspjehe oko dobijanja pozitivnog IBAR-a, ali i istakao da je to iskorišćeno za uskopartijske interese.

Obraćajući se predsjedniku Vlade, rekao je da umjesto da IBAR i evropski put budu državni interes svih segmenata društva on je pretvoren u partijsku promociju Milojka Spajića, ministara iz redova PES-a, i unižavanjem glavnog pregovarača partijskim aktiviranjem na lokalnim izborima na kojima je doživio fijasko. 

Milović tvrdi da je time pokazan nedovoljan stepen državnog odnosa prema Vladi i državi.

Podsjetio je da je Vladu u maju tokom boravka u SAD upozorio da je najavljena Rezolucija o Jasenovcu brzoplet i antidržavni potez zbog kojeg ćemo trpjeti posljedice, ali je i tada optužen da radi protiv PES-a. 

On smatra da je Spajić otišao putem kojim se nije smjelo ići, putem da se svima obećava sve i da im se govori ono što žele da čuju, pa jeftina politička trgovina sada skupo košta crnu goru i njene građane. On smatra da smo stali u evropskim integracijama zbog "bespotrebne rezolucije" i da će ovu trgovinu foteljama platiti Crna Gora i njen evropski put.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. jul 2024 12:56