Azemović sa Meken / - MINISTARSTVO DIJASPORE
17/10/2024 u 14:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Azemović sa Meken: Dijaspora značajan partner u daljem ekonomskom i društvenom razvoju Crne Gore

Ministar dijaspore Mirsad Azemović održao je sastanak sa britanskom ambasadorkom u Crnoj Gori, Don Meken.

Azemović je iskoristio priliku da ambasadorku Meken upozna sa ključnim prioritetima i projektima novoformiranog Ministarstva dijaspore. Poseban fokus stavljen je na projekat izrade softverskog registra crnogorske dijaspore, koji će na efikasan način omogućiti precizniju identifikaciju i evidenciju naših građana koji žive i rade u inostranstvu. Naglasio je strateški značaj ovog projekta, jer će omogućiti bolju povezanost i saradnju sa crnogorskom dijasporom, što je jedan od ključnih prioriteta Vlade Crne Gore.

U kontekstu daljeg razvoja, ministar Azemović je istakao važnost stvaranja povoljnog investicionog ambijenta i promocije inovativnih poslovnih modela koji bi motivisali povratak iseljenika u Crnu Goru. „Želimo da kapital, znanje i iskustvo koje naši ljudi u dijaspori posjeduju bude investirano u našu domovinu. Prepoznajemo ogromne prirodne potencijale Crne Gore kao atraktivne destinacije za ulaganja i vjerujemo da dijaspora ima ključnu ulogu u ekonomskom i društvenom razvoju naše zemlje“, izjavio je ministar Azemović. Takođe, naglasio je da Ministarstvo dijaspore u potpunosti podržava i promoviše evroatlantske vrijednosti, te da će nastaviti sa aktivnim radom na jačanju veza sa crnogorskom dijasporom.

Đeka-Meken: Demokratski principi i vladavina prava ključni faktori razvoja svakog društva

Ambasadorka Meken je istakla važnost rada Vlade sa dijasporom i značaj inicijativa koje imaju za cilj rješavanje uzroka odlaska građana iz matične zemlje. Takođe, naglasila je važnost sinhronizovanih napora cijele Vlade Crne Gore u daljem unapređenju ključnih sektora. Ukazala je na dinamičnu političku i ekonomsku situaciju u zemlji, ali i na brojne mogućnosti za napredak, izražavajući podršku ministru Azemoviću i njegovom timu u realizaciji budućih ciljeva Ministarstva.

Ministarstvo za dijasporu nastavlja sa sprovođenjem svojih strateških ciljeva usmjerenih na unapređenje i stvaranje povoljnog investicionog okruženja u Crnoj Gori, prepoznavši značaj dijaspore kao značajnog partnera u daljem ekonomskom i društvenom razvoju Crne Gore.

Sastanku je prisustvovao i državni sekretar Ministarstva dijaspore, Adel Omeragić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. oktobar 2024 14:50