Aleksa Bečić i Viore _Ardelean / - VLADA CRNE GORE
10/11/2023 u 10:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bečić: Očekujem detaljnu analizu svih organizacionih jedinica unutar UP

Reforma pravosuđa je imperativ, poručio potpredsjednik vlade poslije razgovora sa rumunskim ambasadorom

Potpredsjednik vlade i zamjenik premijera Aleksa Bečić sastao se sa Viorelom Ardeleanom, ambasadorom Rumunije u Crnoj Gori.

- Uvijek sam naglašavao da, iako se političke pozicije mijenjaju, neophodno je da prevlada ono što nas ujedinjuje - zajedničko dobro. Podrška koju imamo, potreba koju osjećamo i vrijednosti u koje vjerujemo su kamen temeljac naše budućnosti - kazao je zamjenik premijera, naglašavajući važnost prozapadne i proevropske orijentacije Crne Gore.

Sa snažnom podrškom građana, koja je među najvećima u Evropi, i uz unutrašnji mir i slogu koju gradimo, Bečić je izrazio uvjerenje u neizbježnu promjenu – oslobođenje od starih okova i barijera koje su nas decenijama sputavale.

Na sastanku je osnažena vitalna potreba da Crna Gora ostane pouzdan NATO saveznik, te da Zapadni Balkan ostane u srcu evropske perspektive. Ojačavanje veza s članicama EU i NATO-a nije samo želja, već neophodnost koja se nameće kao primarna tendencija naše vanjske politike.

- Pred nama su reforme koje su od esencijalne važnosti – reforma pravosuđa je tu kao naš imperativ - rekao je potpredsjednik, optimistično gledajući u mogućnost skorijeg izbora sedmog sudije Ustravnog suda.

Reforme u bezbjednosnom sektoru, kako ističe Bečić, zahtijevaju posebnu pažnju i predanost. Osnaživanje odjeljenja koje se bave kontrolom imovine i životnog stila policijskih službenika, kao i podizanje kvaliteta obrazovanja na Policijskoj akademiji, su prioriteti koji ne trpe odlaganje.

- Očekujem detaljnu analizu svih organizacionih jedinica unutar Uprave policije, u smislu kadrovske popunjenosti, stručnosti osoblja za realizaciju postavljenih zadataka, finansijskih potreba svih organizacionih jedinica, analizu svih nedostataka u radu službenika policije, analizu efikasnosti rada i ostvarenih rezultata i uspostavljenih procedura rad - istakao je Bečić.

Zamjenik premijera je takođe naglasio potrebu za formiranjem Specijalnog Suda za borbu protiv organizovanog kriminala, visoke korupcije, pranja novca i ratnih zločina što će dodatno unaprijediti našu pravosudnu efikasnost.

Ambasador je izrazio spremnost za kontinuirani rad na primjeni EU politika, što je potpredsjednik Vlade Crne Gore snažno podržao dodajući da je ovo partnerstvo ključno u ostvarivanju naše evropske budućnosti, budućnosti koju će naša djeca ponosno naslijediti.

image

Razgovor Alekse Bečića i Viorela Ardeleana

- VLADA CRNE GORE

Danas, kao što je bio slučaj kroz našu istoru, Crna Gora stoji ujedinjena i spremna za izazove koje donosi novo doba, vođena principima koji su temelj našeg suvereniteta i samoodređenja, zaključio je zamjenik premijera.

Kabinet potpredsjednika Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 12:33