Bečić i Tilman / - FOTO: DEMOKRATSKA CRNE GORE
09/03/2024 u 14:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bečić: Saradanja bezbjednosnog sektora i SDT-a dovela do razbijanja lanca krijumčarenja i kriminalnih struktura u Carini i policiji

Predsjednik Demokrata i potpredsjednik Vlade Crne Gore Aleksa Bečić susreo se tokom boravka u Bukureštu na EPP kongresu sa poslanikom CDU Kubanom Tilmanom

Ponovni prijateljski susret bio je odlična prilika da sagovornici razmijene mišlienja o najznačajnijim političkim dešavanjima u Crnoj Gori tj. o sveukupnoj stabilizaciji društvenih prilika u zemlji, navodi se u saopštenju zamjenika premijera.

- Saradnja između Vlade i Parlamenta je već u prvih par mjeseci od uspostavljanja nove vlasti dovela do rezultata koje smo godinama čekali. Reizbor sedmog sudije Ustavnog suda, vrhovnog državnog tužioca, kompletiranje Sudskog savjeta i izvođenje Centralne banke Crne Gore iz v.d. stanja izborom prve guvernerke u istoriji Crne Gore, ključni su koraci na polju institucionalne i društvene stabilizacije. Ono što nas posebno ohrabruje jesu rezultati postignuti na polju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije. Saradanja između bezbjednosnog sektora, SDT-a i drugih nadležnih tužilaštava rezultirala je svakodnevnim hapšenjima, procesuiranjima, razbijanjem lanaca krijumčarenja i zapljenom ogromnih količina cigareta i narkotika, a tom prilikom je uhapšen veliki broj policijskih i carinskih službenika koji su bili dio kriminalnih struktura - istakao je Bečić.

On je dodao da su trenutno svi kapaciteti vlasti usmjereni na ispunjavanje privremenih mjerila, kako bi Crna Gora već tokom ove godine počela da zatvara veliki broj poglavlja.

Tilman je istakao da su svi evropski partneri svjesni da se Crna Gora nalazi na pravom putu kao i da je jasno da se odlučnim koracima približava Evropskoj uniji.

- Vaši rezultati u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, ali i rezultati koje ostvarujete na svim drugim poljima vašeg političkog djelovanja, ovdje su dobro poznati i značajno mijenjanju percepciju Crne Gore u Briselu i među državama članicama. Upravo iz tog razloga, Crna Gora zavrjeđuje našu još snažniju podršku. Ja vam ne mogu obećati tačan datum ulaska, ali znam da već kucate na evropska vrata - naglasio je Tilman.

Trenutna vlast u Crnoj Gori ima jedinstvenu priliku da zemlju učini prvom narednom članicom EU. To je naša istorijska šansa i nećemo je propustiti, zaključio je Bečić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 07:25