Milo Đukanović / - FOTO: DPS
23/06/2023 u 10:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Blinken pisao Đukanoviću: Poštovanja za Vaše istorijsko liderstvo

Kao predsjednik i premijer vodili ste zemlju do članstva u NATO Savezu i pokrenuli proces pristupanja EU. Nakon nedavnih predsjedničkih izbora odigrali ste suštinsku ulogu u mirnom prenosu vlasti – što je pečat demokratije, navodi se u pismu

Državni sekretar SAD-a Entoni Blinken uputio je pismo bivšem predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću sa izrazima iskrene zahvalnosti za decenije njegovog rada na unapređivanju euro-atlantskih integracija Crne Gore, saopšteno je iz kancelarija bivšeg predsjednika.

- Želim da izrazim iskrenu zahvalnost za decenije Vašeg rada na unapređivanju euro-atlanskih integracija Crne Gore. Kao predsjednik i premijer vodili ste zemlju do članstva u NATO Savezu i pokrenuli proces pristupanja EU. Nakon nedavnih predsjedničkih izbora odigrali ste suštinsku ulogu u mirnom prenosu vlasti – što je pečat demokratije. Hvala Vam za Vaše liderstvo i Vaš rad, navodi se u pismu.

Kako je dalje naveo, raduje se nastavljenom angažmanu.

- Cijenim Vašu nepokolebljivu podršku evro-atlanskom napretku Crne Gore, njenoj živoj, multikullturalnoj demokratiji, i njenoj ulozi aktivne saveznice u NATO posvećene završetku reformi neophodnih za pristupanje EU, naveo je Blinken.

 

Na kraju pisma, državni sekretar Blinken je ponovio izraze poštovanja za istorijsko liderstvo predsjednika Đukanovića.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. oktobar 2024 04:37