BORIS BOGDANOVIĆ / - FOTO: DEMOKRATE
06/09/2024 u 21:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Bogdanović: Ambasadorka Francuske jasno demantovala laži opozicije o kupovini brodova

Predsjednik Kluba poslanika Demokrata Boris Bogdanović istakao je da su neosnovani, zlonamjerni i populistički napadi opozicije, zajedno sa lažima o navodnoj korupciji prilikom kupovine vojnih brodova, konačno razbijeni večerašnjim intervjuom ambasadorke Republike Francuske u Crnoj Gori.

Francuska ambasadorka An Mari Maske saopštila je večeras da ne postoji korupcija u slučaju kupovine vojnih brodova i izrazila žaljenje što je ovaj projekat saradnje dvije zemlje predmet instrumentalizacije zarad unutrašnje politike. Maske je za RTCG kazala da je ugovor o kupovini dva patrolna broda između Ministarstva odbrane Republike Francuske i Ministarstva odbrane Crne Gore potpisan u Parizu 3. aprila 2024. godine. Govoreći o spornih 19 miliona, Maske je pojasnila da bi taj iznos mogao odgovarati razlici između brodova sa osnovnom opremom i brodova sa opcijama koje je Crna Gora zahtijevala od proizvođača.

- Ambasadorka je na pitanje da li je bilo korupcije jasno odgovorila: “Uz rizik da se ponavljam, u ugovoru kakav mi imamo, nema mjesta za bilo kakvo prisvajanje ili trgovinu uticajem. Finansijska konstrukcija je jasna i svaka njena cigla je opravdana.” Time je Francuska, naša dugogodišnja saveznica i članica Evropske unije sa 65% udjela u firmi koja je isporučila brodove, jasno demantovala sve pokušaje opozicije da širi laži i obmanjuje građane. Kao što svi dobro znamo, za korupciju su potrebne dvije strane, a optužiti Francusku za ovakve radnje je najviši stepen neodgovornosti i manipulacije - navodi Bogdanović u saopštenju.

Kako je dodao, ne očekuju da će se ovakva opozicija izviniti građanima Crne Gore, ali sa sigurnošću očekuju da će ih građani na izborima kazniti za ovakve sramotne pokušaje podmetanja.

- A, o tome da li je neko pokušao da sklapa usmene aražmane, daje obećanja i namješta poslove, možemo na narednoj sjednici Skupštine Crne Gore - poručio je Bogdanović.

Krapović: Neistinite tvrdnje Abazovića oko nabavke dva vojna broda, nije bilo korupcije

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. septembar 2024 21:17