/ - SRDJAN BOLJEVIC
03/10/2023 u 17:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bogdanović: Popis nije niti kazna, niti nagrada, već obaveza

Kako je dodao, slobodno popisno izjašnjavanje je neprikosnoveno pravo i svjedočanstvo naše demokratske zrelosti

U duhu transparentnosti i objektivnosti, smatramo popis stanovništva, domaćinstava i stanova kao ključno sredstvo za prikupljanje statističkih podataka koji služe dobrobiti naše države. On nije samo tehnički postupak to je refleksija naše posvećenosti pravoj slici naše države i njenih građana, samtra poslanik i generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović.

On je dodao da je to temelj na kojem planiramo budućnost, a ne teren za političke igre.

- Zato smo donijeli odluku da se ne uključujemo u kampanju za predstojeći popis. Politika ne bi smjela zasjenjivati čistotu i objektivnost statistike. Apelujemo na naše građane da sačuvaju integritet ovog procesa i da se odupru svakom obliku pritiska i manipulacije na njihovu vjersku i nacionalnu pripadnost. Vaše slobodno izjašnjavanje je vaše pravo, a ne nešto zbog čega bi trebali osjećati strah, biti kažnjeni ili pak očekivati nagradu - naglasio je Bogdanović.

Kako je dodao, slobodno popisno izjašnjavanje je neprikosnoveno pravo i svjedočanstvo naše demokratske zrelosti.

- Svako miješanje političkih subjekata u ovaj proces je narušavanje svrhe popisa i pokušaj manipulacije stvarnom slikom našeg društva, te aktivan pokušaj kompromitacije statističkih podataka. Želimo Crnoj Gori objektivan i iskren popis, jer samo na istini možemo graditi svijetlu budućnost naše domovine - istakao je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 16:36