Бошњачка странка / фото: БС
07/03/2022 u 18:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

БС: Хитно потребна проевропска Влада и предсjедник Скупштине, за доношење закона у интересу грађана

Свjедочимо да нема политичке воље од стране колега из одлазеће власти да се крене у рjешавање проблема грађана - казали су из БС

Црноj Гори jе што хитниjе потребно да добиjе нову, проевропску Владу и предсjедника Скупштине, како би наjвиши законодавни дом доносио законе у интересу грађана Црне Горе, саопштено jе из Бошначке странке.

- Институционална блокада у коjоj се Црна Гора налази данас jе примjер неодговорног односа одређених политичких структура. Иако се од партиjа одлазеће власти могло чути много о демократиjи у претходном периоду, на дjелу имамо кршење основних демократских принципа - оцијенили су из ове странке.

Они поручују да се, умjесто да сви, заjеднички, у парламенту, што хитниjе реагуjу и донесу акт коjим би ограничили повећање циjена нафтних деривата, и тако на дjелу показажу искрену бригу за стандард наших грађана, дешава  супротно.

- Упркос захтиjеву више од 41 посланика да се закаже сjедница Скупштине, на коjоj би се између осталог разговарало и о расту циjена горива и основних животних намирница, нажалост свjедочимо да нема политичке воље од стране колега из одлазеће власти да се крене у рjешавање проблема грађана - казали су из БС.

Додају да блокада парламента ниjе и не може бити излаз из било коjе политичке ситуациjе.

- Скупштина Црне Горе мора бити симбол демократиjе. Грађани су бирали посланике да заступаjу нjихове интересе, а не никако да врше било какав облик опструкциjе рада парламента. С тога вjеруjемо да ће и предсjедаваjући Страхинjа Булаjић дати своj допринос демократским процесима и што хитниjе заказати сjедницу Скупштине Црне Горе - рекли су из Бошњачке странке. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 20:05