/ Бошњачко вијеће
03/10/2021 u 11:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Бошњачко вијеће: Националне подјеле толико изражене да би убрзани попис становништва довео до дубље кризе

У Рожајама је одржана друга редовна сједница IV сазива Бошњачког вијећа у Црној Гори

У Рожајама је одржана друга редовна сједница IV сазива Бошњачког вијећа у Црној Гори на којој су изабрани чланови Извршног одбора и ресорних одбора Бошњачког вијећа, који ће планирати и реализовати бројне активности  од интереса за бошњачку културу и национални идентитет Бошњака.

Чланови новог сазива Извршног одбора су: Алдемар Ибрахимовић академски сликар, Саит Шаботић историчар, Кемал Пуришић економиста, Сајма Фератовић професорица језика и књижевности,  Мехмед Ђечевић социолог, Фикрет Кургаш правник, Суљо Мустафић професор књижевности, Исмет Ико Латић правник, Адмир Адровић историчар, Сулејман Бећа Кујевић композитор.

- Бошњачко вијеће  упознато је  са предлогом правне  анализе Нацрта закона  о попису становништва, домаћинстава и станова у 2021.години, и доставиће примједбе и сугестије на поменути Нацрт ресороном Министарству финансија и социјалног старања. Бошњачко вијеће подржава све активности за квалитетну припрему пописа, али због  компликованих односа у друштву и саме  завршнице ове године, сматра да попис треба одложити и организовати  у периоду када се за то стекну оптимални услови- саопштило је, поред осталог, Бошњачко вијеће.

Истичу да су националне и друге подјеле у Црној Гори толико изражене да би попис становништва по убрзаном поступку довео до још дубље кризе, стога, попис треба одложити и темељито припремити.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

19. maj 2024 18:08