Божовић / - Фото: Твитер
27/12/2021 u 19:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Божовић: Ко је задњих 30 година опустошио Никшић, критикује гест Србије

Упућујем поруке мира, праштања и помирења, а свачија дјела покољења нека суде, прокоментарисао је бивши амбасадор

Они који су пљачкали последњих 30 година Никшић, пустошили и узимали од града сад нападају гест Србије, прокоментарисао је помоћ од два милиона еура које је држава Србија уплатила граду под Требјесом бивши амбасадор Србије Владимир Божовић.

- Највећи број, нажалост, осиромашених и опљачканих грађана Никшића су више него благодарни и захвални на гесту предсједника Србије да упути помоћ. Овим још једном потврђују исправност свих досадашњих поступака Србије и мене као њеног амбасадора. Користим ову прилику да се још једном захвалим предсједнику Александру Вучићу и држави Србији на свим досадашњим гестовима братства и пријатељства. Упућујем поруке мира, праштања и помирења, а свачија дјела покољења нека суде- поручио је он. 

Помоћ државе Србије изазвала је бројне реакције у јавности, а након што је предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић то јавно саопштио реаговала је кћерка пјесника Витомира Николића, Даница Николић.

Кћерка Вита Николића не жели новац из Србије: Не улажите ни један цент у пројекте који носе име мог oца

Ковачевић: Србија нам је уплатила два милиона еура, Вучићу хвала на подршци

Она је послала писмо Општини Никшић, односно на адресу шефа Службе за сарадњу, послове предсједника и информисање Марка Перућице. Она захтјева да ни један цент не буде утрошен у шеталиште које носи име њеног оца, нити у било који други пројекат.

Подсјећамо, Божовић је бивши амбасадор Србије у Црној Гори, кога је Министарство вањских послова у претходној Влади Душка Марковића прогласило персоном нон грата и ускратило му боравак крајем новембра прошле године

Одлука тадашњег Министарства услиједила је пошто је Амбасада Србије у Црној Гори издала саопштење са цитатима Божовића који је Подгоричку скупштину 1918. назвао “ослобођењем” и “слободном вољом” црногорског народа.

Из Министарства тада је саопштено да је Божовић "омаловажио државу која му је дала дипломатско гостопримство”. 

Божовић се тада у саопштењу дотакао Мојковачке битке, наводећи је као примјер христолике жртве за свог ближњег и за слободу, била је увод у ослобођење Црне Горе и Подгоричку скупштину- као слободан израз народне воље за уједињење са братском Србијом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 06:04