Бошњачка странка / - Бошњачка странка
04/02/2022 u 21:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

БС: Побjеда европске, грађанске и мултиетничке Црне Горе

Црна Гора jе и вечерас положила тест демократске зрелости, поручили су из Бошњачке странке

Изгласавање неповjерења 42. Влади Црне Горе, своjеврсна jе побjеда европске, грађанске, мултиетничке и секуларне Црне Горе, саопштено jе из Бошњачке странке.

- Црна Гора jе и вечерас положила тест демократске зрелости. Изгласано jе неповjерење Влади и сигурни смо да ће вечерашњом већинском одлуком посланика, бити стављена тачка на све оно што jе карактерисало рад смиjењене Владе - казали су из ове странке.

Како су поручили, вечерас се по ко зна коjи пут и потврдила исправност одлуке Бошњачке странке, да не буде дио Владе, коjа се доминантно бавила реваншизом према неистомишљеницима, кршењем мањинских права, чишћењем институциjа од припадника мањинских народа, као и промоциjом поjединаца са ретроградним идеjама.

- Посебно истичемо антицивилизациjско понашање премиjера и одређених министара у више наврата, коjи су своjим изjавама и чињењем направили огромну штету држави, за коjу ће бити потребно вриjеме да би се она санирала. Вечерашња већинска одлука у Скупштини Црне Горе, показатељ jе да jе већинска Црна Гора спремна да баштини идеjе мултиетичности, грађанског и секуларног концепта и да jе Црна Гора у коjоj су сви jеднаки, уствари и jедина могућа и одржива. Пред нама jе период када сви треба да дамо допринос, да већ од сjутра кренемо у разговоре око формирања нове Владе. Црна Гора нема времена за губљење, грађани од нас очекуjу да кренемо у рjешавање нагомиланих проблема - закључили су из Бошњачке странке. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 06:43