ilustracija / - BUDVA NAš GRAD
18/08/2024 u 14:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Budva naš grad: NSD da vrati 200.000 eura korupcije za Skočiđevojku

Lista koju predvodi Nikola Jovanović "Budva naš grad" tvrdi da je nadležnim organima poznato da su "određeni članovi i funkcioneri NSD Budva u velikom problemu jer moraju da vrate 200.000 eura korupcije",

- Moramo priznati da nas poslednja saopštenja NSD Budva toliko zasmijavaju da nam je žao što BIL lica koja su novoimenovani članovi opštinskog odbora nisu ranije preuzela medijski pul. Zagledani u sopstveni odraz u ogledalu, pričinjava im se da neko radi isto što i oni. Potpuno je nebitno koliko ćete laži plasirati i izmišljotina jer Budva nije New York pa da se medjusobno ljudi ne poznaju- ističu saopštenjem.

ZBB: Moramo pobijediti kako bismo poslali u prošlost DPS, SDP i Nikolu Jovanovića

Kako kažu, međutim, "ono što javnosti nije dovoljno poznato a jeste nadležnim organima je da su određeni članovi i funkcioneri NSD Budva u velikom problemu jer moraju da vrate 200.000 eura korupcije koju su uzeli za realizaciju projekta “ Skočiđevojka” koji je zahvaljujući nama zaustavljen".

- Najveća borba za poziciju predsjednika opštine je upravo zbog toga da se potpiše ugovor o komunalijama kako bi krenuo projekat i kako bi se uzelo krajnjih dogovorenih 2.000.000 eura korupcije po okončanom poslu. Sve ovo je to trebalo da se desi u ovom prelaznom periodu uvođenja prinudne uprave nakon izbora Ðordja Zenovića za predsjednika skupštine, jer bi nakon 30 dana Vlada raspustila lokalni parlament i imenovala prinudnu upravu koja bi postavila privremenog predsjednika opštine, zamijenila sve sekretare, direktore i glavnog gradskog arhitektu. Zbog toga su i podrżali kandidata Demokrata ne govoreći njemu lično šta je stvarni naum, ali su određena lica iz tog političkog subjekta znali i učestvovali u tome. Time bi se anulirao sav rad i protivljenje naše administracije i otkočio projekat Skočiđevojka. Na ovaj način proširena je postojeća organizovana kriminalna grupa formirana za uzimanje korupcije na ovom projektu i biće vrlo zanimljivo pratiti rad nadležnih državnih organa u narednom periodu- naveli su saopštenjem.

Dodaju da što se tiče plasiranja "laži o povezanosti sa nekakvim kavačkim klanovima, druge nebuloze iz budvanskog NSD to je vrlo jednostavno objasniti sa onom narodnom izrekom kad lopov ushićeno viče "Držite lopova!” i upure prstom u poštene ljude.

- Zbog iznošenja laži, obmana, kleveta i dezavuisanja javnosti, svi čelnici Nove srpske demokratije sa lokalnog i državnog nivoa, počev od Andrije Mandića i dubla Mikijelj-Kuljača će od strane naše liste dobiti krivičnu prijavu Specijalnom i Vrhovnom državnom tužilaštvu, jer obmanjuju javnost za račun realizacije planova kriminalnih organizacija koji pod svaku cijenu žele da preotmu vlast u Budvi. Očekujemo od nosilaca najvažnijih pravosudnih funkcija Milorada Markovića i Vladimira Novovića da po službenoj dužnosti preduzmu sve što je u njihovoj nadležnosti i ispitaju ovaj i druge poslove iz oblasti sprege organizovanog kriminala i politike sa elementima korupcije- navode saopštenjem.

Tvrde da su "potpuno jasne i ogoljene namjere NSD i kriminalnog klana da koristeći poluge vlasti sa lokalnog i državnog nivoa, posebno nakon rekonstrukcije Vlade gdje su ojačali svoje pozicije i dobili ključne resore za realizaciju projekta Skočiđevojka, kao što je Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma I državne imovine,  krenu u besprizorne napade i stvore atmosferu odvlačenja pažnje kako bi se isti progurao ispod žita i izbjeglo vraćanje već uzetih 200.000 eur korupcije a dovršio koruptivni posao od ukupno 2.000.000 eura".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. septembar 2024 20:49