Стефан Ћулафић / ДПС
19/03/2022 u 10:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ћулафић: Алтернатива ДПС-у – принудна управа

Сада је свима јасно да је од самог почетка улога квазиексперта била да Црну Гору додатно срозају и униште и у потпуности одврате од европског пута, а након тога препусте великој “браћи” из Србије и Русије

Како изгледа вршење власти као алтернатива Демократској партији социјалиста Црне Горе видјели смо у претходних годину и нешто више дана. Кулминација се десила када је, усљед вербалног конфликта и умало туче, сједница Владе прекинута, каже Стефан Ћулафић, члан ГО и одборник ДПС-а у Скупштини Главног града.

- Сада је свима јасно да је од самог почетка улога коју су квазиексперти требали да одиграју на геостратешкој политичкој мапи била да Црну Гору додатно срозају и униште и у потпуности одврате од европског пута, а након тога препусте великој “браћи” из Србије и Русије - наводи Ћулафић.

Каже да је исти сценарио изгледа и на локалном нивоу, те да се то најбоље види на примјеру појединачних општина у којима на власти није ДПС.

- У Тивту је, након што су се 30. августа 2020. године крајње десничарске проруске партије закамуфлирале у “грађанске” снаге и освојиле половину мандата у локалном парламенту, прије пар дана уведена принудна управа. У Будви слиједи принудна управа, након што су константна препуцавања локалних шерифа, свела некад метрополу туризма на обећања о Гучи на мору, затрпану смећем и фекалијама, на то да највећа капитална инвестиција у посљедње двије године буде, пазите сад, отварање кружног тока - каже члан ГО ДПС-а.

Наводи да је и у осталим општинама слична прича - у Котору након два неуспјешна мандата поново се град доводи у стање блокаде и увођење принудне управе; у Андријевици нема кворума за одржавање сједнице; у Беранама у јеку кампање за локалне изборе, како истиче, највеће оптужбе пљуште између доскорашњих коалиционих партнера.

Истиче да је свуда суморна слика, осим у Подгорици, гдје је, по њему, евидентан константан напредак. 

- Главни град Подгорица је сваког дана све љепши. Нови аутобуси ће бити на улицама нашег града у наредном мјесецу. Малтене у сваком градском насељу направљено је ново дјечије игралиште, нови парк. Испунили смо обећање и спустили град на обалу Мораче, направивши ново шеталиште уз Његошев парк. Спортско-рекреативне зоне постају тренд у граду, па их сад имамо у Толошима, на Златици, Конику, Старом аеродрому - истиче Ћулафић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 11:26