Miloš Čelanović / - FOTO: BALSA RAKOCEVIC
24/09/2021 u 15:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Челановић: Нове мјере дискриминаторне, гдје сте били љетос?

акле, неконтролисану сезону, на коју је Институт добио инструкције из Владе да ћути, сада плаћају сви грађани, и то тако што им се ускраћује приступ основним намирницама, сматра он

Нове здравствене мјере, којима  се, између осталог, онима без КОВИД потврде забрањује улаз у одређене прехрамбене продавнице, су без сумње незаконите, јер су дискриминаторне у односу на све оне који не могу да се вакцинишу, на оне који су се вакцинисали првом дозом или ће тек, а којима се забрањује приступ најосновнијим животним намирницама. То сматра посланик СД-а Милош Челановић.

- Уосталом, забрањује се улаз и свима осталима који нијесу вакцинисани, иако је вакцинација добровољна. Додатно, све се дешава управо онако како смо и ми у Социјалдемократама најавили прије пар недјеља: сад долази на наплату потпуно жмурење Института на неконтролисану сезону и улазак туриста без икаквих контрола, па једино остаје да их питамо: А гдје сте оно били до сад? То је саопштио Милош Челановић, предсједник которског одбора СД-наводи он.

Додаје: "Дакле, неконтролисану сезону, на коју је Институт добио инструкције из Владе да ћути, сада плаћају сви грађани, и то тако што им се ускраћује приступ основним намирницама".

-Шта је господо са онима који, из одређених разлога, не могу да приме вакцину? Шта је са дојиљама и трудницама које такође имају дилеме у вези са вакцинацијом? И у крајњем, одакле вам уопште право да преко њих и било кога другог ко се није вакцинисао, поправљате сопствени "рејтинг" о вакцинацији, и поправљате чињеницу да вам је кампања о вакцинацији била изузетно лоша, онда кад је уопште било?-пита он.

Додаје: "Подсјећамо вас зато да сте, при ограничавању људских права, дужни да водите рачуна о суштини права које се ограничава, важности сврхе ограничења и њиговој природи и обиму, те да водите рачуна о томе да ли постоји начин да се сврха постигне мањим ограничењем права."

-Тако размишљају и тиме се воде озбиљни стручњаци.  Ако нијесте сигурни господине Галићу, ви и они који су вам рекли да се не оглашавате у току сезоне, прелистајте Устав. Опуштено, уз јутарњу кафу, јер сте изгледа и ове мјере тако смишљали-наводи он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 18:54