Lista CGA / - M.VUJISIć
04/09/2024 u 17:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

CGA: Umjesto da se prilagođavamo sistemu koji urušava društvo, promijenimo ga

Dajući glas Crnogorskoj građanskoj akciji (CGA) na predstojećim lokalnim izborima u Podgorici, građani će dati mogućnost da se uspostavi novi sistem vrijednosti čiji temelj je zabrana zloupotrebe vlasti u partijske svrhe i upliv politike u javnim preduzećima i institucijama.

Iz CGA poručuju da je potrebno promijeniti sistem, a ne prilagođavati se sistemu koji urušava društvo.

- Proteklih nekoliko decenija, uvijek smo željeli da pomognemo društvu, misleći da će biti bolje ako biramo manje zlo. Time smo dobili ono najgore moguće. Bilo da je manje ili veće, ono je uvijek zlo. Takvim odabirom, sa ponudama koje su nam politike nudile do sada na izborima, došli smo do toga da je postojeći sistem postao nefunkcionalan i da je jedna od najvećih rak rana grada Podgorice i države Crne Gore - navodi se u saopštenju koje potpisuje Dejan Dapčević ispred ove partije.

On je kazao da nije moguće učiniti dobre stvari, nije moguće primjeniti bilo koje programsko rešenje, ako se prilagođavamo ovakvom sistemu.

- Zato je neophodno mijenjati sistem! Zato je osnovana Crnogorska građanska akcija. CGA ima jednostavna rešenja i efikasne mehanizme. To je proces koji uporno odbijaju političke partije, radi svojih interesa, crpeći moć iz javnih preduzeća i javnih resursa! To se mora zaustaviti! Odmah!U našim pravilima o koaliranju definisane su stavke koje su temelj funkcionisanja novog sistema vrijednosti. One podrazumijevaju zabranu zloupotrebe vlasti u partijske svrhe. To su pravila koja zabranjuju upliv politika u javnim preduzećima i institucijama. Ta ponuda treba da okupi sve one koji istinski žele ono o čemu pričaju prije izbora - navodi se u saopštenju.

Dapčević je kazao da je jedini način za oporavak društva javno potpisan dokument, koji garantuje nove vrijednosti. To naravno ne podrazumijeva nikakve ucjene, dodaje on, već fer i jasan odnos raspodjele vlasti, odslikan na osnovu izbornih rezultata.

- To je ponuda CGA. Jer sa nama će biti parkirana sva službena vozila! Sa nama partije neće moći da imenuju svoje funkcionere na mjestu direktora javnih preduzeća! Sa nama uže familije visokih partijskih funkcionera neće moći da se zapošljava po dubini! Sa nama će bordovi direktora javnih preduzeća morati da smanje broj svojih članova. Sa nama neće biti prazne priče! To je svrha CGA! To je naš DNK! Dajući glas CGA u Podgorici dajete mogućnost da se uspostavi jedan novi sistem vrijednosti! Dakle, promijenimo sistem, ne prilagođavajmo se sistemu koji urušava društvo, jer je to jedini način za izlazak iz postojeće situacije - zaključuje se u saopštenju.

CGA predstavila program: "Nudimo rješenja, a ne prazne priče"

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 20:52