Samit Žena političkih liderki / - SKUPšTINA
18/03/2024 u 13:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Članice Ženskog kluba na samitu Žena političkih liderki

Članice Ženskog kluba crnogorskog parlamenta učestvovaće na samitu Žena političkih liderki (WPL) koji sjutra počinje u Atini, saopšteno je iz Skupštine.

U delegaciji Crne Gore, koju će predvoditi potpredsjednica Skupštine Zdenke Popović, biće i poslanice Simonida Kordić, Maja Vukićević, Drita Lola i Jevrosima Pejović.

Domaćini samita su, kako je saopšteno, predsjednica i premijer Grčke, Katerina Sakelaropoulou i Kirijakos Micotakis, kao i predsjednik Helenskog parlamenta Konstantinos Tasulas.

Iz Skupštine su kazali da je taj događaj veoma važan jer okuplja svjetske žene liderke.

- Kako bi podigle svijest o rodnoj ravnopravnosti, borbi protiv mizoginije, nasilja nad ženama i djecom i govora mržnje usmjerenog prema političarkama i ženama uopšte - dodaje se u saopštenju.

Samit, kako se navodi, pruža platformu za razmjenu ideja, iskustava i strategija kako bi se osnažile žene u politici i osiguralo njihovo aktivno učešće u donošenju odluka na svim nivoima.

- WPL podstiče izgradnju međunarodnih koalicija i partnerstava radi postizanja inkluzivnijih političkih sistema širom svijeta - kaže se u saopštenju.

Kako je najavljeno, Popović će u Helenskom parlamentu podnijeti izjavu nacionalne delegacije Crne Gore.

- Osim toga delegacija će učestvovati na brojnima panelima, diskusijama i politički fokusiranim sesijama, a na marginama samita predviđeni su brojni bilateralni sastanci - dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:17