фото: ВЛАДИСЛАВ ДАЈКОВИЋ / - фото: ВЛАДИСЛАВ ДАЈКОВИЋ
08/04/2022 u 10:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дајковић: Блажо Ђукановић да ме научи како да зарадим четири милиона еура

Позива Специјално државно тужилаштво да хитно испита прво настанак компанија и поријекло новца којим је Блажо Ђукановић прво постао власник и сувласник истих, а затим испита и рад самих компанија

Владислав Дајковић, предсједник Слободне Црне Горе, казао је да је Блажо Ђукановић приходовао 4,17 милиона еура за годину дана.

- Он је власник или сувласник у четири компаније: “ББ Солар”, “ББ Хидро”, “Капитал инвест” и “Кодио”. Начин на који је млади Ђукановић дошао до позиције да буде власник или сувласник у компанијама је, као и све у породици Ђукановић, веома упитно. Напомињем да млади Ђукановић нема дана радног стажа у некој фирми, па се поставља питање одакле му искуство, али и новац који је потребан како би био власник или сувласник. С обзиром да млади Ђукановић није ни Тесла, ни Едисон, нити је својом натпросјечном интелигенцијом патентирао неки изум и на тај начин стекао добит од 4,7 милиона еура за само годину дана, молим Ђукановића да јавно иступи и подучи мене, али и остале грађане Црне Горе како стећи велики новац за кратак временски период- навео је Дајковић.

Позива Специјално државно тужилаштво да хитно испита прво настанак компанија и поријекло новца којим је Блажо Ђукановић прво постао власник и сувласник истих, а затим испита и рад самих компанија

- С обзиром да Ђукановић никада раније није радио, нити поштено зарадио, није тешко закључити да новац за улазак у компаније није био легалан и чист. Држава Црна Гора и Специјално државно тужилаштво су дужни према грађанима испитати сваку малверзацију и криминалце извести пред лице правде- навео је дајковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 21:51