Nikola Jovanović / - FOTO: RTV BUDVA
15/07/2024 u 19:10 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Dan saznaje - Jovanović ponudio Mikelju: NSD da pruži podršku koalicionim patrnerima za formiranje vlasti i da odstrani kriminalno tkivo

Nikola Jovanović, nosilac liste grupe građana „Budva naš grad“, na sastanku o formiranju vlasti u toj Opštini postavio je uslov da Nova srpska demokratija da manjinsku podršku za formiranje koalicione vlasti koju bi činile liste “ Budva naš grad”, Demokrate, SDP, URA, PES, DNP, SNP, saznaje Dan.

Na ovaj način vlast bi sačinjavalo 21 odbornika,dok bi četiri sa koliko raspolaže NSD davalo manjinsku podršku za izbor predsjednika Skupštine i predsjednika Opštine kao i za predloge odluka izvršne vlasti.

Jovanović: Uputio sam poziv Mladenu Mikijelju

Jovanović je stava da zbog povezanosti bezbjednosno interesantnih lica sa NSD i činjenice da je SDT formiralo predmet i da sprovodi istragu o djelovanju ovih lica i involviranosti u političke procese u Budvi, NSD treba da napravi jasan otklon od ovih pojava i da u narednom periodu dokaže da može da djeluje bez uticaja kriminalnih grupa i pojedinaca.

Manjinska podrška NSD u Budvi bi se zasnivala po modelu kako je to primijenjeno na državnom nivou kada je formirana Vlada Milojka Spajića kojoj stranke bivšef DF (NSD i DNP) obezbjedjuju manjinsku podršku u parlamentu skoro devet mjeseci unazad.

Nastavak sjednice SO Budva mora biti održan do 6. avgusta kada je neophodno izabrati predsjednika skupštine ili će u suprotnom predsjednik Crne Gore raspisati lokalne izbore.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. avgust 2024 19:47