Dritan Abazović / - VLADA CG
03/05/2023 u 13:10 h
Marija GogićMarija Gogić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Abazović: Crna Gora nije bila uslovljena da podrži članstvo Kosova u SE

Ovo nije antialbanska politika, nema veze uopšte sa tim pitanjima dobrosusjedskih odnosa, nego se radi o odgovornosti i pitanju ozbiljnosti crnogorske vlade, istakao je predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodrag Lekić

Skupštinski Odbor za međunarodne odnose i iseljenike održao je danas kontrolno saslušanje premijera i rukovodioca Ministarstva vanjskih poslova (MVP) Dritana Abazovića, povodom odluke da Crna Gora podrži članstvo Kosova u Savjetu Evrope (SE).

Premijer Abazović je na sjednici Odbora kazao da je na glasanju bila prisutna naša ambasada, a ne članovi Vlade. On je istakao da Članovi Vlade imaju različita mišljenja, ali da su svi prihvatili da ćemo voditi spoljnu politiku koja je konzistentna. Crna Gora je glasala sa još 33 države.

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodrag Lekić ocijenio je ranije da je potrebno demistifikovati odluku da Crna Gora podrži prijem Kosova i da način odlučivanja stvara utisak tajanstvenosti.

- Pojavilo se da Socijalistička narodna partija (SNP) kaže da ništa o tome ne zna. Ako je tako, država je vođena na neozbiljan način, koji ne dolikuje mjesnoj zajednici, rekao je Lekić.

On je kazao da će od Vlade i MVP tražiti objašnjenje kako je to odlučeno.

- Ovo nije antialbanska politika, nema veze uopšte sa tim pitanjima dobrosusjedskih odnosa, nego se radi o odgovornosti i pitanju ozbiljnosti crnogorske Vlade, istakao je Lekić.

To pitanje, kako je naveo, zaslužuje da bude ozbiljno analizirano.

Odbor će obaviti kontrolno saslušanje predstavnika Vlade i na temu Bilans i stanje diplomatskih aktivnosti crnogorskih vlada i ministarstva vanjskih poslova na rješavanju pitanja Prevlake.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 07:02