/ - SRDJAN BOLJEVIC
08/07/2023 u 13:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ponovljeno glasanje na Cetinju: Do 13 sati glasala 252 birača, odnosno 37,5 odsto

Glasanje se ponavlja nakon što je Ustavni sud usvojio žalbu Socijaldemokratske partije (SDP) protiv rješenje Državne izborne komisije (DIK) i naložio Izbornoj komisiji Prijestonice da ponovi izbore na tom biračkom mjestu

Na biračkom mjestu na Cetinju – Lovćenski partizanski odred II, do 13 sati glasalo je 252 birača, odnosno 37,5 odsto, saopšteno je iz Centra za monitoring i istraživanje (CeMI).

Iz CeMI-ja su kazali da je podnijeto 13 zahtjeva za glasanje putem pisma, i da je toliko zahtjeva i odobreno.

Do 12 glasalo 217 birača ili 32,29 odsto

Na biračkom mjestu Lovćenski partizanski odred II gdje se danas ponavalja glasanje do 12 časova glasalo je 217 birača odnosno 32,29 odsto – kazao je predsjednik Opštinske izborne komisije Marko Brnović.

On je dodao da nema nepravilnosti i da sve protiče u najboljem redu.

Pravo glasa ima 672 birača.

Glasanje se ponavlja nakon što je Ustavni sud usvojio žalbu Socijaldemokratske partije (SDP) protiv rješenje Državne izborne komisije (DIK) i naložio Izbornoj komisiji Prijestonice da ponovi izbore na tom biračkom mjestu.

SDP je žalbu podnio zbog, kako su kazali, nepoklapanja broja kontrolnih listića sa brojem birača koji su identifikovani u izvodu iz biračkog spiska da su glasali.

Na biračkom mjestu Lovćenski partizanski odred II je na parlamentarnim izborima 11. juna koalicija Zajedno osvojila je 125 glasova, SDP 122, a Pokret Evropa sad 49 glasova.

Koalicija Hrabro se broji, koju čine Demokrate i Građanski pokreta URA, osvojila je 40 glasova, Hrvatska građanska inicijativa osam, a Pokret Preokret i koalicija Za budućnost Crne Gore po četiri.

Socijalistička narodna partija i Albanska alijansa osvojile su po dva glasa, lista Mi možemo jedan, dok je nevažećih listića bilo šest.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 18:56