/ - Фото: Б.Јеловац
23/02/2022 u 12:13 h
Božidar JelovacBožidar Jelovac
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рајко Ковачевић нови предсједник пљеваљске општине

Подсјећамо, предсједник Општине Пљевља Игор Голубовић подниo је оставку на ту функцију.

Већина у пљеваљском локалном парламенту, од  19 одборника, изабрала је за новог предсједника, кандидата Демократске партије социјалиста, Рајка Ковачевића. 

- Мало је било прилика да докажете стручност -  казао је одборник Покрета за Пљевља Божидар Бајић истичући да је Ковачевић већи дио радног вијека провео на функцијама и да није био у радном односу гдје се стиче главно искуство.

Одборник Демократа Милоица Тешовић је подсјетио да се у последње четири године бира трећи по реду предсједник општине, као и да су предсједници Мирко Ђачић и Игор Голубовић морали отићи са функције због неслагања са партијском централом у Подгорици.

Ковачевић: Учинићу све да Пљевља имају чист ваздух, воду за пиће и услове за запошљавање

Током првог свог обраћања новоизабрани предсједник пљеваљске општине поручио је да ће све учинити да Пљевљаци у наредном периоду имају чисту воду за пиће, чист ваздух и да се створе услови за запошљавање.
- Кад то кажем мислим да се створе, са позиције локалне управе, што бољи услови за пословни амбијент - казао је Ковачевић и појаснио да ће он све учинити да до тога дође.

- Све личи да ми немамо овде кадрове већ исти морају да се увозе из Подгорице - казао је Тешовић уз појашњење да ће брзо избори и да ће се изабрати предсједник по вољи народа.

- Сад говорите најгоре о онима о којима сте говорили све најбоље - поручио је Тешовић.

Игор Колаковић из Демократа позвао је Ковачевића да јавност упозна шта је он то корисно радио у протеклом периоду.

- Реците шта сте ви корисно урадили у Подгорици за наше Пљевљаке - казао је Јоксовић. 

(ВИДЕО) Голубовић поднио оставку: Презирем медијске интерпретације мојих изјава

Најоштрије су критике стигле из Демократске народне партије, одакле је поручено да је Ковачевић истрошени политички војник.

- Сада Ковачевић долази у Пљевља као политички падобранац - казао је одборник ове партије Драгиша Кљајевић који је казао да је Ковачевић уживао у функционерским  фотељама у Подгорици док су се Пљевљаци гушили у загађеном ваздуху.

Само гласање је извршено јавном прозивком, а против Ковачевића је гласало осам одборника опозиције. Већина одборника опозиције није присуствовало сједници.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 05:34