Делић / Фото: Фејсбук
18/12/2021 u 19:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Делић категоричан: За ДПС нема мјеста у новим постизборним калкулацијама

Мислим да је та њихова политика -политика прошлости, поручио је он

Сви представници будуће локалне власти, који су освојили већину на изборима у Мојковцу, учествоваће у креирању нове политике града,а  то је одлука коју су синоћ донијели на састанку на којем су отворена кључна питања о будућој сарадњи, преноси Портал РТЦГ. 

Веско Делић, носилац листе „За будућност Мојковца" за ТВЦГ каже да га радује што није било негативних тонова.

- Договорили смо нове састанке, а њихова динамика биће убрзање састанака да би што прије формирали власт на радост свих грађана Мојковца- додао је он. 

Политички партнери који у локални парламент улазе као већина још не говоре о условима под којим ће дијелити функције.

- Наравно да је било ријечи и о томе, али нећемо још увијек излазити у јавност о томе док не постигнемо цјеловит договор. У овом тренутку је најважније да се одржи сједница на којој ћемо верификовати мандате и да тим чином буквално преузмемо власт у Мојковцу- додао јке Делић. 

Побједа на локалним изборима је прилика да се  рограми наведени као приоритетни на свакој од листа размотре и у цјелости испуне. 

- То су за већ постојеће пројекте који су у току, да што ургентније доведемо до реализације, да што прије од тога грађани имају бенефите. Бенефити су кључни као што је запошљавање, заустављање одласка  становништва из Мојковца- наводи Делић.

Освајање већине на локалним изборима и формирање власти у Мојковцу је, по ријечима Делића, тријумф донедавне опозиције Мојковца. Kако ствари сада стоје за доскоро владајућу ДПС нема мјеста у новим постизборним калкулацијама.

- Што се садашњег стања тиче, ми смо њих ставили ад-акта. ДПС је у паду и то је евидентно на свим нивоима и у Црној Гори и у Мојковцу. Ја мислим да је та њихова политика, политика прошлости. Ми се окрећемо новим развојним пројектима, тако да, што се тиче сарадње са њима, ни о каквој комбинацији - поручио је Делић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 03:35