Делић / Фото: Фејсбук
20/12/2021 u 19:53 h
Ivona DrobnjakIvona Drobnjak
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Делић најављује: Брзо ћемо формирати власт у Мојковцу

Радићемо на оним предизборним обећањима који ће зауставити одсељавање и створити од Мојковца идеално мјесто за живот, поручио је он

У разговорима о формирању власти су учествовали представници свих пет листа које су у политичку трку ушле јасно да би поразиле Демократску партију социјалиста (ДПС). У принципу су сви сагласни да она листа која је освојила највећи број гласова даје и градоначелника, казао је у изјави за "Дан" носилац листе "За будућност Мојковца" Веско Делић.

Истакао је, пак, да политички партнери који у локални парламент улазе као већина још увијек не говоре о условима под којим ће дијелити функције.

– Ми, представници побједничких листа на локалним изборима у Мојковцу, у петак смо одржали врло добар састанак, на коме смо отворили теме око брзог формирања власти. Што се осталих појединости тиче, тек када будемо имали цјеловит договор јавност ће бити упозната – казао је Делић.

Наш саговорник обећава да ће након формирања власти радити на испуњавању програма, наведених као приоритетних на листи "За будућност Мојковца".

– Радићемо на оним предизборним обећањима и пројектима који ће зауставити одсељавање и створити од Мојковца идеално мјесто за живот. Потребно је да сви дамо свој допринос, и да у једној позитивној атмосфери препородимо град – казао је Делић.

И раније је саопштавао да су незапосленост и одсељавање хронични проблеми Мојковца, те да је ДПС обећавао све и свашта, а једино што је успјешно спроведено је масовно исељавање и партијско запошљавање.

Истицао је и да је освајање већине на локалним изборима и формирање власти у Мојковцу, тријумф донедавне опозиције Мојковца. Демократска партија социјалиста после 16 година изгубила је власт у овом граду.

ДПС је са коалиционим партнерима Социјалдемократама (СД) и Либералном партијом (ЛП) освојио 14 мандата – четири мање него што је самостално освојио на локалним изборима 2017.године.

Kоалиција "За будућност Мојковца", предвођена Демократским фронтом (ДФ), освојила је осам мандата, Демократска Црна Гора четири, листа "Не дамо Мојковац" и УРА по два и Уједињена Црна Гора један мандат.

Уколико ДФ, Демократе и УРА уговоре сарадњу о формирању власти, као што су то раније учинили у другим општинама, могу очекивати подршку и Уједињене Црне Горе, чиме би добили неопходну већину.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 21:03