FOTO: DNP / - FOTO: DNP
09/05/2024 u 16:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

DNP o najavi da će Crna Gora glasati za rezoluciju o Srebrenici: Dovedena u pitanje podrška Spajićevoj Vladi

Demokratska narodna partija smatra da je današnja izjava premijera Milojka Spajića da će Vlada Crne Gore glasati za Rezoluciji o Srebrenici, nanijeti nepopravljivu štetu srpskom i crnogorskom narodu u Crnoj Gori, uvodeći nas u društevno političku nestabilnost i dodatnu polarizaciju, saopšteno je iz te partije.

- Nažalost, ovim činom Vlada Milojka Spajića je ozbiljno poremetila odnose i sa nama najbližom Republikom Srbijom i Republikom Srpskom, svrstavajući se u podržavaoce teze i zlokobnog nauma o žigosanju srpskog naroda kao genocidnog - istakli su iz DNP-a. 

(UŽIVO) Spajić: Crna Gora će glasati za rezoluciju o Srebrenici

Iz DNP-a su saopštili da je ovakvim stavom Milojka Spajića grubo narušen koalicioni Sporazum kojim je jasno precizirano da nova izvršna vlast neće potencirati i otvarati teme koje će nas dijeliti po nacionalnim, vjerskim i ideološkim šavovima.

- Ako tome dodamo neumitnu i opterećujuću činjenicu, da niko od potpisnika koalicionog Sporazuma još nije vidio ekonomski program nazvan Evropa sad 2, koji je dominantno i opredijelio našu podršku Vladi Milojka Spajića, a čija realizacija je u ovom trenutku veoma upitna, naša tvrdnja o ozbiljnosti društveno političkog trenutka dobija na težini - istakli su u saopštenju. 

Zato, kako su istakli, obavještavaju premijera Milojka Spajića "da su nepostojanje ekonomskog programa Evropa sad 2, indolentan, nestručan i vrlo sumnjiv i skandalozan način ponašanja i rada jednog broja ministara, ali i današnja podrška Rezoluciji o Srebrenici, doveli u pitanje našu dalju podršku njegovoj Vladi". 

A to, kako poručuju, dalje podrazumijeva da je u pitanje dovedena i njihova podrška eventualnoj rekonstrukciji Vlade u junu.

- DNP- u nije prihvatljivo da trguje ni sa sramnim etikitranjem srpkog naroda, ali ni sa žrtvama Srebrenice, kako bi zauzvrat dobio ministarske pozicije u Vladi. Svakako, konačnu odluku o daljoj podršci vladi Milojka Spajića donijeće Predsjedništvo i Glavni odbor u doglednom vremenskom periodu - zaključuju iz DNP-a. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

20. maj 2024 05:27