/ - SRDJAN_BOLJEVIC
28/01/2023 u 19:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dobričanin: UCG prikuplja potpise za kandidaturu Danilovića

Bilo bi važno da jednom konačno na predsjedničkim izborima biramo ličnost, upravo, čovjeka koji bi zaboravio strančarenje i vratio dostojanstvo funkciji predsjednika države, poručio je on

Siguran sam da će predsjednik Ujedinjene CG, naš prijatelj, Goran Danilović na sjednici GO Stranke, koja će uslijediti oko 10. februara, prihvatiti kandidaturu za Predsjednika Crne Gore jer nam treba neko ko zaista može biti predsjednik, ima iskustva i koga mogu mirne duše glasati i oni kojima partijski biljeg nije ključan, poručio je član Predsjedništva i poslanik UCG Vladimir Dobričanin.

Predsjednički izbori, smatra on, nisu “predtakmičenje za parlamentarne”.

-Bilo bi važno da jednom konačno na predsjedničkim izborima biramo ličnost, upravo, čovjeka koji bi zaboravio strančarenje i vratio dostojanstvo funkciji predsjednika države, koja je duže od dvije decenije bila samo rezervni položaj DPS-a- saopštio je Dobričanin.

Pomalo je tužno, po njegovim riječima, kada vidimo da i “u našoj većini funkciju predsjednika Crne Gore doživljavaju kao i DPS ranije”.

-Ne govori se o čovjeku, kandidatu koji bi mogao da okupi, nego o tome da to mora biti naš ili njihov, a nije važno ko. “Biće neko od nas” – zvuči zaista ponižavajuće jer ako može bilo ko onda nam je valjda jasno da će sve ostati isto, samo će novi predsjednik dobiti novu člansku kartu i odmah zaboraviti ko ga je i za koje mjesto birao- istakao je poslanik.

Danilović: Nama je neophodna normalna i naša država, ne građanska i nacionalna

Izbor predsjednika Crne Gore je, dodaje on, ipak prilika da “konačno i jednom zauvijek prekinemo sa tom praksom”.

-Imajući sve ovo u vidu odbori Ujedinjene CG već skupljaju potpise za kandidaturu našeg predsjednika Danilovića. Ne za nekoga od nas, nego konkretno, upravo za njega. Ne može neka politička partija ili koalicija imati dva, tri ili pet kandidata za takvu poziciju i skupljati potpise za bezimenog kandidata- naveo je Dobričanin.

Po principu dečije igre eci-peci-pec, jasan je on, “nećemo određivati ko će biti naš kandidat”.

-Siguran sam da će predsjednik Ujedinjene CG, naš prijatelj, Goran Danilović na sjednici GO Stranke, koja će uslijediti oko 10. februara, prihvatiti kandidaturu za Predsjednika CG jer nam treba neko ko zaista može biti predsjednik, ima iskustva i koga mogu mirne duše glasati i oni kojima partijski biljeg nije ključan- naglasio je Dobričanin.

Eto prilike, kaže on, i onima koji još partijski kalkulišu da “podrže čovjeka koji bi znao i umio da bude ono što želimo”.

-Neko ko je na političkoj sceni Crne Gore poznat po obrazovanosti, dostojanstvu, političkoj mudrosti i konačno, neko ko će dostojanstveno nositi fukciju predsjednika Crne Gore. Možda bi to i pomirilo one koji nikako da se dogovore, kojima je ta funkcija mala i samo bi da je zauzmu da je ne bi preuzeo ko drugi- poručio je Dobričanin.

Ako bude tako, kaže on, “nećemo se pomjeriti mnogo naprijed”.

-Ustvari, vratili bismo se unazad. Predsjednik mora držati riječ, biti principijelan i imati iskustva, životnog i političkom, a morao bi imati i dar da miri. Siguran sam da imamo upravo takvog kandidata, Gorana Danilovića- zaključio je Dobričanin.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 19:23