/ - DPS
12/02/2024 u 12:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

DPS Andrijevica: Stvoreni uslovi da Vlada inicira smjenu Ćulafića

Podsjećamo da je povod za pokretanje navedene inicijative kao i predloga za njeno izglasavanje bio neusvajanje Strateškog plana razvoja opštine, jer taj dokument lokalna vlast nije uradila, naveli su iz OO DPS Andrijevica

Opštinski odbor DPS Andrijevica je u saznanju da Opština Andrijevica već duže vrijeme lažno obavještava Ministarstvo javne uprave o toku sjednica za smjenu predsjednika opštine i predsjednika Skupštine opštine, koje su zakazivane na našu inicijativu.

- Podsjećamo da je naš povod za pokretanje navedene inicijative kao i predloga za njeno izglasavanje bio neusvajanje Strateškog plana razvoja opštine, jer taj dokument lokalna vlast na čelu sa predsjednikom Željkom Ćulafićem nije uradila, niti ga je u protekom periodu stavila na Dnevni red sjednice SO, što je u ostavom njegova dužnost i obaveza - saopštili su iz Opštinskog odbora DPS Andrijevica.

Takođe, ukazuju da na osnovu člana 80 Statuta Opštine Andrijevica, Vlada Crne Gore može razriješiti predsjednika opštine ukoliko on, u vremenu dužem od šest mjeseci ne vrši poslove iz svoje nadležnosti.

- Osim toga, navedeni član definiše da predsjednik opštine ne vrši poslove iz svoje nadležnosti ako ne obezbijedi izglasavanje zakona, drugih propisa i opštih akata, sprovođenja strateškog plana razvoja opštine i drugih razvojih politika - navode iz andrijevičkog DPS odbora.

Kako ističu, ako uzmu u obzir da je vremenski period u kojem Ćulafić nije predložio Strateški plan razvoja opštine, mnogo duže od zakonskog roka šest mjeseci, onda mogu zaključiti da postoje nepobitni argumenti i dovoljno razloga da Vlada u što hitnijem roku inicira njegovu smjenu.

- Stoga pozivamo Ministarstvo javne uprave da izvrši kontrolu stanja u Opštini u kojoj je gotovo svim funkcionerima istekao v.d. mandat, a Vladu Crne Gore da u skladu sa svojim nadležnostima razriješi nefunkcionisanje vlasti čime je onemogućeno ostvarivanje prava i obaveza naših sugrađana - naveli su iz Opštinskog odbora DPS Andrijevica.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 12:36