/ - DPS
26/12/2023 u 15:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DPS i LP: Vladajuća većina pokazala nezainteresovanost za raspravu o zahtjevu velikog broja građana MZ Gorica

Neusvajanjem navedenog predloga, vladajuća većina pokazala je nedostatak demokratskog kapaciteta, demonstrirala političku nekonstruktivnost, kao i apsolutnu nezainteresovanost za raspravu o zahtjevu velikog broja građana MZ Gorica, kazali su iz DPS-a

Odbornici Demokratske partije socijalista Danilovgrad i odbornica Liberalne partije napustili su sjednicu lokalnog parlamenta. Povod je neusvajanje predloga Kluba odbornika Demokratske partije socijalista Danilovgrad i Liberalne partije da se na Dnevni red uvrsti tačka koja se odnosi na odustajanje od izgradnje novog gradskog groblja na lokaciji Vučića, saopštili su iz DPS-a.

Navode da su se Klubu odbornika Demokratske partije socijalista Danilovgrad i Liberalne partije, kao i predsjedniku Opštine Danilovgrad Aleksandru Grguroviću obratili mještani MZ Gorica peticijom sa preko 380 potpisa kako bi se o navedenom pitanju pokrenuo dijalog i razmotre najbolji interesi Mjesne zajednice.

- Neusvajanjem navedenog predloga, vladajuća većina pokazala je nedostatak demokratskog kapaciteta, demonstrirala političku nekonstruktivnost, kao i apsolutnu nezainteresovanost za raspravu o zahtjevu velikog broja građana Mjesne zajednice Gorica. Ovim se stiče utisak da je 380 građana koji su istakali nezadovoljstvo po ovom pitanju za lokalnu vlast samo broj - dodali su u saopštenju.

Dodaju da je Klub odbornika Demokratske partije socijalista Danilovgrad i Liberalne partije u više navrata pokazao spremnost za dijalog i konstruktivni rad u Skupštini opštine Danilovgrad. Međutim, kako su kazali, danas su u potpunosti razočarani neodgovornim pristupom i nastupom vladajuće većine, stoga je kako dodaju njihov potez minimum odgovorne brige prema građanima koji im se obratili.

- Pokazujući još jednom odgovoran pristup u rješavanju problema, pozivamo predsjednika Skupštine opštine Danilovgrad Predraga Pajovića da zakaže Kolegijum predsjednika klubova odbornika i da se na istom pokušamo dogovoriti o daljem toku sjednice - kazali su iz DPS-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 16:53