/ - фото илустрација
03/12/2021 u 15:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС Мојковац: Драмски покушаји Кривокапићеве партије да дискредитују културну политику града

Како истичу, локална културна политика усмјерена је на презентовање локалитета Брсково, али и друге културне баштине овог града у коју се убрајају како споменици културе тако и природне љепоте Мојковца

Општински одбор ДПС Мојковац саопштио је да су од представника ,,Не дамо Мојковац" грађани видјели лошу режију, глуму у покушају и неистину на дјелу.

- Апсолутно су нетачни подаци које су они изнијели у својим наступима на друштвеним мрежама, а који се тичу стања у култури у Мојковцу. Мојковачки центар за културу нуди грађанима квалитетан и разноврстан културни програм свих ових година. Корона је једина која је у одређеној мјери редуковала број културних догађаја, а посебно биоскопски репертоар што свакако ником разумном не треба специјално објашњавати. Центар за културу има најмодернији биоскоп и не знамо шта би то ,,Не дамо Мојковац" могла још да измисли у техничком смислу осим можда 6Д биоскопа који је у најави у свијету- наводе у саопштењу.

Како истичу, локална културна политика усмјерена је на презентовање локалитета Брсково, али и друге културне баштине овог града у коју се убрајају како споменици културе тако и природне љепоте Мојковца.

- Ликовни салон, Златни ћемер и Мојковачка филмска јесен традиција су по којој је наш град препознатљив у цијелом региону. Назвати најстарији филмски фестивал у земљи Мојковачку филмску јесен "смотром" крајње је малициозно. Влада коју предводи власник ,,Не дамо Мојковац" није имала ни слуха и интересовања да ове године подржи одржавање Мојковачке филмске јесени, зато је апсурдно да ви говорите о томе. Оно што одлично знате и што вам је кнедла у грлу јесте да је управо локална самоуправа свесрдо финансијски подржала одржавање овог фестивала и ове године. Не знамо како је представницима ,,Не дамо Мојковац" уопште пало на памет да размишљају о одржавању Међународне ликовне колоније у Мојковцу у години катастрофалне епидемијске ситуације изазване КОВИД 19 вирусом. То само показује њихов површан однос и неодговорност према грађанима што је сасвим и очекивано када се има у виду понашање њиховог партијског врха за сво вријеме јавног кршења мјера са њихове стране- наводе из ДПС-а.

Поручују да завичајни музеј је требало много прије власти ДПС-а започети и градити јер за исти је потребно вријеме.

- Наша политика прати модерне трендове и преко креативних индустрија сигурно да ће отворити модерно и интересантно рјешење како би грађани и туристи могли да виде све што Мојковац има. Но, како би и знали из ,,Не дамо Мојковац" шта се дешава у култури кад само ријетки од њих уопште и посјећују културна дешавања. Зато нас и изненађује од тих ријетких који одлично знају да је култура у нашем граду на завидном нивоу овакво иступање. За разлику од ,,Не дамо Мојковац" нама је култура један од најважнијих сегмената које надограђујемо и развијамо. Наши суграђани то одлично знају и виде зато ДПС у Мојковцу има сигурну подршку која ће у недјељу бити јача него икад- закључују из ДПС-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 17:35