DPS / - DPS
03/10/2024 u 13:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

DPS Nikšić: Kovačević i Krtolica da se dogovore ko od njih dvojice ne govori istinu i ko se iza koga krije

Marko Kovačević i Vidak Krtolica da se dogovore ko od njih dvojice ne govori istinu i ko se iza koga krije, poručili su iz DPS-a povodom situacije vezane za Kju groznicu u Nikšiću.

- U vrijeme dok Q groznica hara Nikšićem, dok je ugroženo zdravlje građana i dok svjedočimo nestajanju stočnog fonda, sekretar Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj ne odgovara na zahtjeve za slobodan pristup informacijama u vezi sa navedenom temom - navode iz DPS-a u saopštenju.

image

FOTO: DPS Nikšić

- FOTO: DPS NIKšIć

Dodaju da ne donosi rješenje u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama, već u formi dopisa izvještava da ne posjeduje tražene podatke, a tražili smo sljedeće informacije:

- Koje lice je izdalo nalog za zakopavanje krava zaraženih Q groznicom u mjestu Bunići, Župa nikšićka, koje lice je izdalo nalog za otkopavanje i transport uginulih zaraženih grla i ko je odredio lokaciju na Bogetićima i u čijem je vlasništvu zemlja gdje su zaražene krave ponovo zakopane?

Vlast u Nikšiću i Vlada da snose posljedice zbog neodgovornog odnosa u slučaju kju groznice

- Međutim, u svojim javnim nastupima demantuje ga predsjednik Opštine Nikšić koji kaže: ”Ja sam to proslijedio nadležnom sekretarijatu koji je dalje djelovao….”. Zato pozivamo prvog čovjeka Opštine Nikšić i prvog čovjeka Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj da se dogovore ko ne govori istinu i otkriju ko se iza koga krije, te finalno građanima daju odgovore na dostavljena pitanja - navode iz DPS-a.

Prema njihovim riječima, ovo je još jedan pokazatelj kakav odnos nikšićka vlast ima prema građankama i građanima Nikšića, prema njihovom zdravlju i prema poljoprivredi kao strateškoj grani razvoja Crne Gore.

- N’o ne još zadugo. Dok se jedni iza drugih kriju, neka im bude jasno da se od suda građana ne mogu sakriti, a šta građani misle o njima i njihovom radu, biće im jasno za nekoliko mjeseci - zaključuje u saopštenju Opštinski odbor DPS Nikšić.  

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. oktobar 2024 13:48