DPS / - DPS
12/06/2024 u 17:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

DPS Nikšić: Milatović Perović kršila zakon, pa odgovornost prebacuje na zaposlene

Direktorica Opšte bolnice Nikšić Dušanka Milatović Perović za svoj protivzakonit dopunski rad okrivljuje zaposlene u pravnoj službi. To samo mogu kadrovi nekadašnjeg Demokratskog fronta, da svoje propuste u službi, svoje primljene zarade na dva mjesta pravdaju propustima svojih zaposlenih, navodi Opštinski odbor DPS Nikšić.

Dok se juče o nikšićkoj Opštoj bolnici pisalo u kontekstu formiranja predmeta od strane Višeg državnog tužilaštva zbog nerazjašnjenog suicida u krugu bolnice, jutros su mediji objavili informaciju da je inspekcija rada kaznila direktoricu JU Opšta bolnica, zbog nepravilnosti vezanih za dopunski rad u privatnoj ordinaciji, navode iz DPS-a.

- Kako to da direktorica Milatović ne zna da ne može u isto vrijeme biti na dva mjesta, jer je inspekcija utvrdila da radno vrijeme u Opštoj bolnici ne provodi tamo, već u privatnoj ordinaciji i za to biva debelo plaćena - ističe Opštinski odbor DPS Nikšić.

Ovo je, tvrde oni, zaista u maniru rukovodilaca NSD-a.

- A sada pitamo je li pravna služba kriva što su ogromne liste čekanja, pa pacijenti odlaze u privatne ordinacije, gdje ih sačeka dr Milatović Perović? Je li pravna služba kriva što nema osnovnog medicinskog materijala, što se pacijenti vraćaju nepregledani u hitnim slučajevima, što se ljudi sa prelomom vraćaju kući da dođu sljedeći dan? Je li pravna služba kriva što je nerasvijetljeno više smrtnih slučajeva u bolnici, što neki sa kupljenim diplomama obavljaju poslove medicinskog tehničara? Je li pravna ili neka druga služba kriva što je Milatović Perović pozapošljavala svoju familiju u Opštoj bolnici? Za svako pitanje naći će se i krivac, samo da Milatović Perović nije kriva - ističe DPS.

Sramno postupanje direktorice. nerad, neprofesionalizam i nesavjesno rukovođenje neće proći nekažnjeno nikom, pa ni Milatović Perović. Pozivamo ministra zdravlja, dr Vojislava Šimuna, da pokrene inicijativu za smjenu direktorice Milatović Perović, koja je za kratko vrijeme od pretendenta na regionalni zdravstveni centar napravila ustanovu iz koje bježe i pacijenti i zaposleni i u kojoj je jedino dobro njoj i njoj bliskim osobama, zaključuju u saopštenju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. jun 2024 12:43