/ DPS ILUSTRACIJA
01/08/2023 u 15:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DPS: PES nema problem sa nama već sa Milatovićem

Zaboravljaju iz PES-a pritom da je između nas i DF-a jedna od ključnih razlika upravo ta što PES ima namjeru da u Vladu uvede proruski i kleronacionalistički Demokratski front dok, kako makar javno tvrde, proevropska i prozapadna koalicija Zajedno za njih nije opcija, navode iz DPS-a

Iz Demokratske partije socijalista su saopštili da "Pokret Evropa sad, čiji lider Milojko Spajić već gotovo dva mjeseca bezuspješno pokušava da sastavi Vladu, još jednim u nizu besmislenih saopštenja nastojao je da izjednači Demokratsku partiju socijalista i Demokratski front".

- Zaboravljaju iz PES-a pritom da je između nas i DF-a jedna od ključnih razlika upravo ta što PES ima namjeru da u Vladu uvede proruski i kleronacionalistički Demokratski front dok - kako makar javno tvrde, proevropska i prozapadna koalicija Zajedno za njih nije opcija. Takođe, za razliku od njih, DPS sa ruskom ispostavom u Crnoj Gori nikad nije pravila koalicije zato što za razliku od vas nama politiku ne vode kolumne Željka Ivanovića već je opredjeljuju prije svega državni interesi. I na kraju, gospodo iz PES-a - nemate vi nikakav problem sa Demokratskom partijom socijalista već sa predsjednikom države Jakovom Milatovićem koji je juče na konsultacijama sam konstatovao da Spajić nema većinu pri čemu aktivno - u saradnji sa Abazovićem i Bečićem, radi na tome da Spajić ne dobije mandat za sastavljanje Vlade- navode u saopštenju.

Time bi ispunili, kako ističu, zajedničku obavezu prema Vučiću da Abazović ostane premijer što duže i omogućili slučajnom predsjedniku da preuzme PES, čime bi vlasnik Vučić bio veoma zadovoljan.

- Prema tome, ne ispirajte usta sa Demokratskom partijom socijalista već se pogledajte u oči i sami rješavajte svoje probleme jer građani nemaju vremena da žive u zatočeništvu neodgovornih populista koji namjeravaju da upravljaju političkim procesima u Crnoj Gori- navode iz DPS-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 13:47