Арбен Јакупи / - Арбен Јакупи
28/03/2023 u 15:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DPS podnio krivičnu prijavu protiv Jakupija: "Uticao na birače iz dijaspore da ne glasaju na predsjedničkim izborima"

Iz DPS-a je saopšteno da je Jakupiti 22. marta, zloupotrebljavajući službeni položaj, suprotno članu 27 Uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave i uticao na birače iz dijaspore da ne vrše svoja Ustavom zagarantovana prava

Demokratska partija socijalista (DPS) podnijela je Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) krivičnu prijavu protiv vršioca dužnosti pomoćnika direktora Uprave za saradnju sa dijasporom Arbena Jakupija zbog toga što je, kako su kazali iz te stranke, uticao na birače da ne glasaju na predjedničkim izborima.

Iz DPS-a je saopšteno da je Jakupiti 22. marta, zloupotrebljavajući službeni položaj, suprotno članu 27 Uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave i uticao na birače iz dijaspore da ne vrše svoja Ustavom zagarantovana prava, odnosno da ne glasaju na predstojećim predsjedničkim izborima.

Kako su naveli iz te partije, cilj Jakupija je da, kao funkcioner Stranke pravde i pomirenja, koja je prethodno podržala predsjedničkog kandidata Jakova Milatovića, pomogne u postizanju što boljeg rezultata.

- Čime je ugrozio cijeli izborni proces, ali i doveo u pitanje ostvarenje ustavnog prava svakog građanina Crne Gore koji se trenutno nalazi van Crne Gore- ocijenili su iz DPS-a.

Prema njihovim riječima, Jakupi je izjavama da ne očekuje masovni dolazak dijaspore jer se ne radi o nekom pitanju od nacionalnog interesa, i da vjeruje da je dijaspora totalno mirna i da neće doći, na direktan način uticao da glasači iz dijaspore ne ostvare svoja biračka prava.

- Na osnovu svega navedenog, pozivamo SDT da sprovede sve radnje iz svoje nadležnosti kako bi se zaštitila prava i položaj dijaspore, odnosno iseljenika - zakjučuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. april 2024 00:57