Демократска партија социјалиста / - фото: ДПС
09/02/2022 u 16:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

ДПС: Провjерити одлуке МФСС о избору и именовањима у установама социjалне и дjечиjе заштите у последњих 30 дана

Како су казали, осим што jе оглас већ био поништен, Комисиjа коjа jе надлежна за провjеру знања и компетенциjа за избор директора, приликом прве провjере ниjе се ни изjаснила

Комисиjа за здравство и социjалну политику ДПС позива надлежне инспекциjске органе у првом реду Инспекциjу рада и Инспекциjу социjалне и дjечиjе заштите да провjере све одлуке Министарства финансиjа и социjалног старања коjе су се тицале избора и именовања у установама социjалне и дjечиjе заштите у посљедњих 30 дана, саопштено је из ДПС-а. 

- Прву међу њима Одлуку о избору директора JУ Дом старих у Никшићу гдjе су представници Владе Црне Горе приjе пар дана на незаконит начин изабрали новог директора Дома старих у овом граду. Наиме, приjе више од десетак дана оглас за избор директора jе поништен од стране Управног одбора ((1) Одлука у прилогу), због чега jе Влада, на незаконит начин, одмах разриjешила таj Управни одбор ((2) Одлука у прилогу). На сjедници новог Управног одбора, првог дана након његовог избора, извршен jе избор директора кроз већ поништен конкурс. Наиме, представници Управног одбора изабрали су новог директора, а да ниjе ни спроведена законом предвиђена процедура - поручили су из ДПС-а. 

image

Демократска партија социјалиста

- фото: ДПС
image

Демократска партија социјалиста

- фото: ДПС

Како су казали, осим што jе оглас већ био поништен, Комисиjа коjа jе надлежна за провjеру знања и компетенциjа за избор директора, приликом прве провjере ниjе се ни изjаснила, односно изjаснила се да су се на конкурсу приjавили кандидати коjи никада ниjесу ни предали документациjу ((3) Изjашњење у прилогу).

image

Демократска партија социјалиста

- фото: ДПС

- Од оних коjе jе Комисиjа навела као кандидате у допису, ниjе изабран ни jедан кандидат, већ jе изабран потпуно други кандидат (Предлог Комисиjе у прилогу). Због свега наведеног у наjскориjе вриjеме против актера овог процеса биће подниjете и кривичне приjаве. Такође на инсистирање министра финансиjа и социjалног старања да се разриjеши директор Дома старих у Рисну Управни одбор jе одговорио негативно, због неутемељеног у закону захтjева министра, због чега jе на сjедници Владе одмах разриjешен jедан члан Управног одбора ове установе ((4) Документ у прилогу) - оцијенили су из Демократске партије социјалиста. 

image

Демократска партија социјалиста

- фото: ДПС

Казали су су да је Комисиjа у сазнању да су у свим установама Управни одбори избор вршили без документациjе кандидата коjа се ни до данашњег дана не налази у већини установа социjалне и дjечиjе заштите због чега су сви спроведени избори у несагласjу са законом, стога сви мораjу бити поништени.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 06:41