/ - DPS
08/05/2024 u 17:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

DPS: Sugerišemo PES-u da se njihovi funkcioneri fokusiraju da govore istinu

Iz Demokratske partije socijalista saopštili su da Pokret Evropa sad i njegovi funkcioneri napadima na DPS pokušavaju da skrenu pažnju sa činjenice da su dobili diplomatski šamar iz Stejt Departmenta u vidu demantija da Sjedinjene Države posreduju u predaji dva amandmana Vlade Crne Gore na tekst Rezolucije o Srebrenici.

- Javnost je ovih dana imala priliku da upozna pravo lice Pokreta Evropa sad, čiji su funkcioneri uhvaćeni u lažima i obmanama, i umjesto da upute izvinjenje javnosti, oni napadima na DPS pokušavaju da skrenu pažnju sa činjenice da su dobili diplomatski šamar iz Stejt Departmenta u vidu demantija da Sjedinjene Države posreduju u predaji dva amandmana Vlade Crne Gore na tekst Rezolucije o Srebrenici -  saopšteno je iz DPS-a.

Ističu da je žalosno da je PES u svojim relativizacijama i trulim kompromisima koje prave sa Vučićevom političkom poslugom u Crnoj Gori, spreman baš na sve, pa je u svoju prljavu političku igru nedavno uvukao priču o Srebrenici i gorivu, citirajući Karadžićevog intimusa, zbog čega su od Majki Srebrenice, takođe dobili odgovor baš kakav zaslužuju i koji ih je, bar se nadamo, malo posramio.

Eraković: Demanti Stejt Departmenta, još jedan diplomatski šamar Spajićevoj Vladi

- Primjećujemo da PES sve češće pokazuje zavidan nivo frustracije Demokratskom partijom socijalista, i to samo zato, što je Demokratska partija socijalista kako njima, tako i svima koji su došli na vlast nakon avgusta 2020. godine, jasno zadala pravac kojim država, tada lider u regionu, mora da se kreće kako bi taj status zadržala. Taj pravac, očigledno, nije prirodni put PES-a, jer se kosi i sa njihovim ličnim uvjerenjima, ali i sa zvaničnom politikom onih čije interese zastupaju - navodi se u saopštenju.

Stejt department imao uvid, ali ne posreduje u vezi sa amandmanima Crne Gore na rezoluciju o Srebrenici

Ubuduće, kako dodaju, dobronamjerno sugerišemo PES-u da se njihovi funkcioneri fokusiraju da govore istinu. Ukoliko se pokaže da im je mitomanija jedina ideologija, onda su u velikom problemu, posebno što su vlast dobili na obećanjima koja prijete da se pretvore u obične prevarantske pamflete

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

20. maj 2024 00:11