DPS Zeta: Stanović smijenjen zbog biznisa sa bilbordima / Dokument o registraciji
10/06/2024 u 21:20 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

DPS Zeta: Stanović smijenjen zbog biznisa sa bilbordima

Sve bi prošlo bez razmirica da se unutar NSD nijesu posvađali, navode iz DPS - Zeta.

Iz DPS Zeta saopštili su da je u Opština Zeta u toku, kako navode borba za privatne biznise i podjelu partijskog plijena. U saopštenju navode, kako kažu, stvarne razloge za smjenu sekretara za komunalne poslove, Milana Stanovića.

- Sekretar Stanović je smijenjen jer je, na osnovu nadležnosti koje mu po funkciji pripadaju, donoseći odluku o lokacijama za postavljanje reklamnih objekata – bilborda na teritoriji opštine Zeta, smišljeno pripremajući istu za svoj privatni biznis, podveo led bilborde pod svijetleće tj. osvijetljene panoe i tako umjesto skupih taksi za postavljanje istih, za sebe i svoje ortake iz firme “Triple M” pribavio protivzakonitu korist zloupotrebom službenog položaja! Ne moramo da pominjemo da shodno zakonu lokalni funkcioneri ne smiju da imaju udio u privatnom privrednom društvu koje obavlja djelatnost iz opsega njihovih nadležnosti jer su inače zakoni države Crne Gore za zetsku lokalnu vlast irelevantni i podložni kršenju jer nijesu usvojeni u Skupštini Srbije. Trebamo da pomenemo da je, sad već bivši sekretar Stanović, na očigled rukovodstva Opštine za sebe i svoju firmu rezervisao najbolje lokacije po cijenama koje su višestruko oštetile budžet Opštine - navode iz DPS- Zete.

Sve bi to čak i prošlo bez razmirica, navode dalje, po principu – ti nama taksi licence, mi tebi bilborde, da se unutar NSD-a nijesu posvađali.

- Kap je očigledno prelila čašu kada je došlo do sukoba između direktorice komunalnog preduzeća i sekretara Stanovića koji joj je funkcijski nadređen i gle čuda, ode Stanović osta Pantovićeva - navode u saopštenju.

Iz DPSa tvrde da iza svake krize u vladajućoj većini, iza svaka smjene funkcionera, a bilo ih je više, stoji isključivo borba i obračun za podjelu plijena u vidu poslovnih aranžmana koje imaju veze sa opštinom.

-Kada god se samo pomene problem razgraničenja, kolektora, imovine, aerodroma, gradjani znaju da je to način da vrijeme prolazi, javnost se zamajava, privatni poslovi završavaju, a javni čekaju - navode iz DPS-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
07. jul 2024 19:07