Tihomir Dragaš / -
07/05/2024 u 08:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Dragaš: Nikolić braneći osumnjičene za kriminal pokazao kakve vrijednosti promoviše

Imali smo prilike da shvatimo kakve vrijednosti promoviše i zastupa Miloš Nikolić kada je prethodnih dana morao javno da osuđuje akcije SDT-a i brani lica koja su osumnjičena za stvaranje organizovane kriminalne grupe, saopštio je član Predsjedništva Pokreta Evropa sad PES Tihomir Dragaš.

- Problem Nikolića nije PES, koji za razliku od njegove partije zastupa i štiti interes Crne Gore i svakog njenog građanina, njegov problem je što je njegova partija promovisala i štitila organizovane kriminalne grupe koje su bile povezane sa najvećim državnim vrhom, a koje Nikolić javno oplakuje. Na sreću SDT ima drugačije mišljenje, zahvaljujući Europolu i SKY prepiskama, pokrenuti su procesi protiv mnogih, u vrijeme DPS-a nedodirljivih, koji su optuženi za stvaranje ili učestvovanje u organizovanim kriminalnim aktivnostima i povezanosti sa kriminalnim klanovima - istakao je Dragaš.

Nikolić: PES širi laži velikosrpske propagande

On dodaje da dok se poziva na evropske vrijednosti, portparol DPS-a se ne ustručava da glumi advokata i licima koja su po navodima svjedoka imala ulogu u deportacijama Muslimana i Bošnjaka u Bukovici.

- Takođe, očekujem da svoju građansku i civilizacijsku orjentaciju funkcioner DPS-a demonstrira tako što će se konačno javno distancirati, a ne podržavati one koji su autori prijetećih i šovinističkih poruka na račun Bošnjaka i Muslimana u Pljevljima. Vokabular koji koristi Nikolić, a odnosi se na šamare i dresuru najbolje govori šta je sve prolazio u DPS-u i u kakvim je okolnostima izgrađivao svoj politički profil. Zato bih iskoristio priliku da odgovorim jednom autentičnom metaforom: konji se možda sedlaju, ali se zato magarad tovare - zaključio je Dragaš.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 12:20