Sa sastanka Raspopovića sa Hanadom / - MVP
23/04/2024 u 15:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Državni sekretar MVP Milisav Raspopović u Tokiju: U fokusu razgovora ekonomska

Tokom radne posjete Tokiju, državni sekretar Ministarstva vanjskih poslova ambasador Milisav Raspopović sastao se sa ambasadorom i generalnim komesarom za izložbu EXPO u Ministarstvu vanjskih poslova Japana Kođijem Hanedom, kao i počasnim konzulom Crne Gore u Japanu i predsjednikom Daido grupe Seigom Hanđijem.

Tokom susreta sa generalnim komesarom za EXPO, Raspopović je prenio da Crna Gora izuzetno cijeni napore koje Japan preduzima u cilju uspješne organizacije izložbe koja će naredne godine biti održana u Osaki. I ovom prilikom je naglašen interes naše strane da se u susret ovom važnom međunarodnom događaju uspostavi reciprocitet između Crne Gore i Japana u oblasti vizne politike, a Raspopović je Hanedu upoznao sa naporima koji se, na nacionalnom nivou, preduzimaju u pravcu pripreme crnogorskog učešća na EXPO-u.

- Zajednički je ocijenjeno da izložba predstavlja priliku za dodatnu promociju i afirmaciju Crne Gore, naročito u ovom dijelu svijeta. U razgovoru sa počasnim konzulom Crne Gore u Japanu i predsjednikom Daido grupe Hanđijem, obostrano je istaknuto zadovoljstvo radom kompanije Daido metal u Crnoj Gori i izražena spremnost za dalje unaprjeđenje saradnje u oblasti metalo-prerađivačke industrije - saopštili su iz MVP.

Džavni sekretar Raspopović je ocijenio da je kredibilitet japanskih investitora u Crnoj Gori, ali i šire, potvrđen upravo na primjeru Daido metala. Izrazio je očekivanje da će i druge japanske kompanije, vođene ovim pozitivnim iskustvom, započeti poslovne aktivnosti u Crnoj Gori. Raspopović i Hanđi su dogovorili da zajedničkim naporima nastave raditi na promociji Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 10:02