Milo Đukanović / - PREDSJEDNIK.ME
12/09/2022 u 08:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Đukanović danas na sesiji lidera Brdo-Brioni Procesa

Kako je saopšteno iz Pahorovog kabineta, sastanak lidera Brdo-Brioni biće prilika da se sagleda trenutna situacija u regionu i da se pozovu članice i institucije Evropske unije (EU) da ubrzaju proces proširenja

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović učestvovaće danas na plenarnoj sesiji lidera Brdo-Brioni Procesa.

Đukanović će, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, na poziv predsjednika Slovenije i Hrvatske Boruta Pahora i Zorana Milanovića učestvovati na sastanku lidera Brdo-Brioni Procesa.

"Sastanak na Brdu kod Kranja, kako je najavljeno, biće fokusiran na neophodnost ubrzanja procesa proširenja i posljedice agresije na Ukrajinu", kazali su iz Đukanovićevog kabineta.

Kako je saopšteno iz Pahorovog kabineta, sastanak lidera Brdo-Brioni biće prilika da se sagleda trenutna situacija u regionu i da se pozovu članice i institucije Evropske unije (EU) da ubrzaju proces proširenja.

Inicijativa Procesa Brdo–Brioni pokrenuta je 2010. kada su tadašnji slovenački i hrvatski premijeri Borut Pahor i Jadranka Kosor, nakon potpisivanja sporazuma o arbitraži između dvije zemlje, željeli da daju primjer liderima Zapadnog Balkana i podstaknu ih na rješavanje bilateralnih pitanja i povećanje tempa na evropskom putu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. oktobar 2024 18:26