Мило Ђукановић / - фото: Кабинет предсједника ЦГ
08/02/2022 u 16:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ђукановић Мицотакису: Потребна нам је помоћ и подршка Грчке у разговорима са партнерима у ЕУ и НАТО-у

На краjу разговора предсjедник Ђукановић jе позвао премиjера Грчке да посjети Црну Гору, што jе Мицотакис са задовољством прихватио,саопштено је из Кабинета предсједника ЦГ

У региону ЗБ jако нам jе потребна помоћ и подршка Грчке у разговорима са партнерима у ЕУ и НАТО-у

Предсjедник Црне Горе Мило Ђукановић састао се у Атини са предсjедником Владе Кириjакосом Мицотакисем, саопштено је из Кабинета предсједника Црне Горе.  

image

Мило Ђукановић

- фото: Кабинет предсједника ЦГ

- Без обзира што је ово прва званична посјета Црне Горе након обнове независности,не заборављамо дугу традицију пријатељства и одличне међудржавне сарадње између наше двије земље. Прошле године смо обиљежили 140 година наших дипломатских односа и 15 година обновљених односа након што је Црна Гора постала независна 2006. године - казао је Ђукановић.

Он се захвалио на подршци коју је Грчка пружила Црној Гори у првој фази борбе против ковида. 

image

Мило Ђукановић

- фото: Кабинет предсједника ЦГ

- Црна Гора је апсолутно увјерена да је једини пут за успостављање поуздане стабилности и развоја на Западном Балкану пут европске и евроатланске интеграције. У региону Западног Балкана јако намје потребна помоћ и подршка Грчке, прије свега у разговорима са партнерима у Европској унији и НАТО да превазиђемо недостатак интезитета у политици проширења ЕУ и да будемо учинковитиjи у заштити нашег региона од малигног утицаjа трећих страна - поручио је предсједник Ђукановић.

Мицотакис је констатовао изузетне билатералне односе двије земље али и перспективу о сарадњи коjа се отвара поготово кад jе у питању пословање и економиjа.

Додао је да jе мjесто земаља Западног Балкана у Европи.

- Такође, треба нагласити да jе jако битно да омогућимо стабилност и безбjедност у нашем региону. Наравно, подржавамо европски пут ЗБ уз испуњење неких конкретних услова и у сваком случаjу, на таj начин ћемо обезбиjедити стабилност и просперитет у региону. Да Вам пожелим jош jедном добродошлицу и надам се да ћемо током ових проширених разговора имати прилику да детаљниjе говоримо о продубљивању наших билатералних односа - казао је предсједник Владе Грчке. 

На краjу разговора предсjедник Ђукановић jе позвао премиjера Грчке да посjети Црну Гору, што jе Мицотакис са задовољством прихватио, уз оцjену да таj позив припада онима коjи се одмах прихватаjу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 16:13