Milo Đukanović / - PREDSJEDNIK.ME
02/10/2022 u 20:57 h
Ivona DrobnjakIvona Drobnjak
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đukanović na sastanku Evropske političke zajednice

Ovo će biti dobra prilika za poboljšanje ugleda Crne Gore u evropskoj zajednici, saopšteno je za "Dan" iz krugova bliskih DPS-u

Predsjednik države, Milo Đukanović prisustvovaće sastanku Evropske političke zajednice, saznaje “Dan” iz krugova bliskih Demokratskoj partiji socijalista (DPS). Oni ističu da će ovo biti dobra prilika za poboljšanje ugleda Crne Gore u evropskoj zajednici.

Takođe, najnoviji izvještaj o napretku Crne Gore stiže uskoro. Izvještaj treba da se usvoji na sastanku Evropske komisije 12. oktobra, a dan kasnije predstavi pred spoljnopolitičkim odborom Evropskog parlamenta.

Sastanak Evropske političke zajednice biće održan 6. oktobra, saopšteno je iz generalnog sekretarijata Evropske unije. Kako se navodi u najavi, prvi sastanak Evropske političke zajednice u Pragu okupiće lidere u duhu jedinstva.

- Evropska politička zajednica ima za cilj da promoviše politički dijalog i saradnju radi rješavanja pitanja od zajedničkog interesa, da ojača bezbjednost, stabilnost i prosperitet evropskog kontinenta. Ova platforma političke koordinacije ne zamjenjuje postojeće organizacije, strukture ili procese i nema za cilj stvaranje novih u ovoj fazi - piše u saopštenju.

Na prvi sastanak Evropske političke zajednice pozvani su zemlje članice EU, Crna Gora, Srbija, Bosna i Hercegovina, Albanija, Jermenija, Velika Britanija, Turska, Ukrajina, kao i predsjednik Evropske komisije i predsjednik Evropskog savjeta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. april 2024 16:11