Мило Ђукановић / - фото: Кабинет предсједника
08/05/2022 u 17:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић: Одлучност и ефикасност у политици ЕУ након агресије на Украјину даје снагу

- Радујемо се новим европским побједама - нагласио је он

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић у име грађана Црне Горе и у своје име, упутио је честитку предсједнику Европског савјета Шарлу Мишелу поводом 9. маја – Дана Европе, уз најбоље жеље за просперитет Европске уније и афирмацију пројекта европског уједињења као јединог гаранта сигурности и демократског развоја свих европских народа.

 - Овогодишњи Дан Европе, који је уједно и дан велике побједе слободарског свијета над фашизмом у Другом свјетском рату, дочекујемо у невјерици да су страхоте рата, страдање и патње цивила на европском тлу, постали наша данашњица. Јединство, одлучност и ефикасност у политици ЕУ након агресије на Украјину, и то од стране земље која је заједно са украјинским и другим народима Совјетског Савеза дала непроцјењив допринос тој побједи прије 77 година, охрабрују и уливају снагу да заједно истрајемо у одбрани темељних вриједности европског јединства: људског достојанства, слободе, демократије, једнакости, владавине права и људских права и права сваког народа на слободан избор свог пута - навео је Ђукановић.

Како је истакао, пред нама је вријеме тешких, стратешких одлука.

 - Надајмо се мудрих и правовремених. Одлука које ће пружити сигурну европску будућност и земљама које су ван Европске уније. Црна Гора прославља Дан Европе поново чврсто на свом европском и еуроатлантском путу, одлучна да поврати реформски ентузијазам и своје европске партнере увјери да је не само поуздан вањско-безбједносни партнер који истрајава на афирмацији европских вриједности, већ и земља која је у стању да одговори на већинско опредјељење својих грађана да живе у складу са највишим европским стандардима и вриједностима демократије. Радујемо се новим европским побједама - закључио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 03:27