Slavko Đukanović / - FOTO: SDP/SD/LP
04/05/2024 u 15:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đukanović: Opština Budva gubi tri miliona po osnovu poreza na dohodak

Apelujemo da što prije uđemo u izmjenu zakona o finansiranju lokalne samouprave, i izmijenimo neustavne norme koje degradiraju južne i opštine srednje regije, kazao je Slavko Đukanović, kandidat za odbornika sa liste “ČIST IZBOR-Petar Odžić”(SDP, SD, LP i građani).

- Samo opština Budva ovim zakonom gubi 3 miliona godišnje po osnovu poreza na dohodak fizičkih lica i prireza porezu - ističe Đukanović.

Jedna od njihovih sugestija biće da se vrati norma u kojoj 50 odsto od zakupa u zoni morskog dobra ide lokalnim samoupravama, i na taj način omogućimo dodatna sredstva za ulaganje u toj zoni, ali pojačamo decentralizaciju.

- Takođe, iniciracemo da se makar 2% PDV vraća u budzete lokalnih samouprava!  Dosta je bilo da se od Budve samo uzima, da Budva puni državnu kasu, a da za uzvrat ne dobije u kapitalnom budžetu države ni cent. Da se jedan dio PDVa vraćao u budvansku kasu, Budva bi imala i bolnicu, i sud, i dom za stare, i dom kulture, i mnoge druge sadržaje! Ulaskom u vlast posle 26., sa Zajednicom opština, iniciraćemo sve ove promjene, i na taj način osigurati dodatna sredstva u budžetu Budve - kazao je Đukanović.

Utvrđen redosled lista za izbore u Budvi

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 16:43