Мило Ђукановић у Грчкој / - фото: Кабинет предсједника ЦГ
09/02/2022 u 12:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић положио вијенац на гроб грчког јунака и војсковође

Поздрављаjући кадете, Предсjедник jе исказао да данас одаjемо почаст урођеном црногорском слободарству и да смо поносни на своjу слободу и независност

Предсjедник Црне Горе Мило Ђукановић положио jе данас виjенац на гроб генерала Васа Браjовића Мавровуниотиса jедног од наjзнаменитиjих ратника и грчког националног jунака и воjсковође, саопштено је из Кабинета предсједника Црне Горе.

image

Мило Ђукановић у Грчкој

- фото: Кабинет предсједника ЦГ

Васо Црногорац, како су га звали у Грчкоj, jедан jе од учесника рата за ослобођење те земље, а данас представља вjечни симбол црногорско-грчког приjатељства. Његова храброст, воjничке и људске врлине и посвећеност слободарству и данас су симболи наjвиших вриjедности и вjечне жеље Црногорског и Грчког народа да чуваjу и бране слободу и независност.

Како је истакнуто у саопштењу, полагању виjенца присуствовали су кадети Црне Горе коjи се обучаваjу на воjним академиjама у Грчкоj.

- Поздрављаjући кадете, Предсjедник jе исказао да данас одаjемо почаст урођеном црногорском слободарству и да смо поносни на своjу слободу и независност, природну потребу да свуда бранимо и афирмишемо националне црногорске интересе. Сигуран сам да у овом времену ви то овдjе радите радите, казао jе Предсjедник и подсjетио да jе Грчка била та коjа jе разумjела црногорску потребу да обновимо независност, уђемо у НАТО, а данас нам помаже да усвоjимо европски систем вриjедности и будемо дио заjеднице савремене Европе. Зато данас имамо привилегиjу да се велики броj вас школуjе овдjе у Грчкоj и радуjем се што ћете ускоро успjешно окончати своjе школовање, што ћете са посебном посвећеношћу бранити мир и стабилност у Црноj Гори, нашу независност и суверенитет и бранити наше право право да напредуjеммо ка свом европском циљу - навели су из Кабинета предсједника Црне Горе. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 03:54