/ - Мило Ђукановић
02/12/2021 u 14:32 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић примио предсједника Удружења Црногораца Ловћен са Косова

Ђукановић исказао је пуно разумијевање за положај црногорске заједнице на Косову

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић примио је Лазара Радуловића предсједника Удружења Црногораца Ловћен са Косова.

Радуловић је упознао предсједника са положајем Црногораца на Косову, потребом интензивирања активности на уставном признању црногорске мањине и приступу институцијама кроз запошљавање припадника црногорске мањине, али и кроз интензивне међудржавне активности на промоцији црногорске културе.

- Такође, указао је на потребу тјешње сарадње са црногорским привредницима на Косову и повезивањем са привредницима у Црној Гори, све у циљу побољшања њиховог положаја. Ђукановић исказао је пуно разумијевање за положај црногорске заједнице  на Косову, високо цијенећи  њихов лојалан однос прије свега  према држави у којој живе, као  и према држави поријекла, Црној Гори- наводе у саопштењу.

Похвалио је урађено на плану промоције црногорске културе и сагласио се са потребом интензивнијег и посвећенијег односа према потреби признања црногорске мањине на Косову, њихове институционалне и друштвене заступљености, у чему је изразио своју пуну подршку у домену уставних надлежности. На тој линији, договорена је даља комуникација и сарадња у блиској будућности.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 12:59