Мило Ђукановић / - фото: Конгрес младих ДПС-а
14/09/2021 u 18:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић припадницима Jевреjске заjеднице честитао Jом Кипур

Jом Кипур празник помирења, покаjања и праштања прилика jе да будемо искрени према себи и jедни према другима, да сагледамо своjе недостатке, али и да потврдимо нашу риjешеност да се миjењамо, казао је предсједник

Предсjедник Црне Горе Мило Ђукановић упутио jе честитку у име грађана Црне Горе, и у своjе име, поводом светог jевреjског празника – Jом Кипура, предсjедници Jевреjске заjеднице у Црноj Гори Нини Офнер Бокан и свим припадницима Jевреjске заjеднице у Црноj Гори.

– Jом Кипур празник помирења, покаjања и праштања прилика jе да будемо искрени према себи и jедни према другима, да сагледамо своjе недостатке, али и да потврдимо нашу риjешеност и способност да се миjењамо и изграђуjемо доприносећи напретку у животима других и наше заjеднице – казао је Ђукановић.

Како је казао, дан помирења jе и дан охрабрења нашоj посвећености да као поjединци и као заjедница, премостимо актуелне изазове нашег времена, вjерни идеалима и вриjедностима слободарства и хуманости коjе у Црноj Гори вjековима баштинимо. Не смиjемо стога ни на тренутак губити из вида суштинску улогу наше државе, коjа уjедињуjе све њене грађане и обезбjеђуjе сваком његово мjесто, његово достоjанство и право на негову посебност.

Зато нас и данас чини поносним оно што jе Jевреjска заjедница у Грноj Гори изградила и постигла, захваљуjући повjерењу у себе и повjерењу у нашу државу. Jевреjски живот jе дио црногорске свакодневице. Jевреjи и Jевреjке и данас живе ту, гдjе су вjековима живjели и налазили сигурно уточиште од броjних прогона њихови преци. Живимо заjедно у нашоj Црноj Гори, додао је предсједник Црне Горе.

Нека нас и на оваj посебан дан уjедини наша заjедничка вjера у бољу будућност и инспирише да наставимо чинити своj свиjет бољим, казао је Ђукановић.

У свиjетлу ових мисли желим вам да празничне дане проведете у добром здрављу, благостању, духовном и свеопштем миру, разумиjевању и толеранциjи међу приjатељима и комшиjама, окружени наjближима.“, навео је предсједник у честитки.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 15:04