/ -Фото: Кабинет предсједника
13/05/2022 u 19:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић са амбасадором Холандије: Што је Црна Гора ближа ЕУ, биће и више владавине права

На искуствима агресије на Украјину треба да освијестимо потребу континуиране изградње уједињене Европе, поручио је Ђукановић

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић примио је амбасадора Kраљевине Холандије Јооста Реинтјеса, са којим је разговарао о европској перспективи Црне Горе и динамизирању економске и инвестиционе сарадње земаља.

Предсједник је изразио задовољство међудржавним односима уз захвалност за подршку коју Црна Гора има од Холандије, захваљујући којој данас говоримо о партнерству у НАТО и захваљујући којој смо направили неке од кључних корака ка чланству у ЕУ.

Истовремено указао је на значај превазилажења стања замагљене европске перспективе.

- На искуствима агресије на Украјину треба да освијестимо потребу континуиране изградње уједињене Европе у циљу стабилности и просперитета ЗБ, али и Европе у цјелини-оцијенио је Ђукановић. 

Реинтјес је оцијенио да Црна Гора као чланица НАТО и земља са пуном усклађеношћу са вањском и безбједносном политиком ЕУ, може имати добру позицију за привлачење страних инвеститора, што је истовремено у тијесној вези са степеном владавине права.

- Што је Црна Гора ближа ЕУ, биће и више владавине права, а на тај начин и реномираних компанија, укључујући и низоземске- поручио је амбасадор.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:36